Pridať recept

Parížska šľahačka

ingrediencie

250 ml
smotana na šľahanie
100 g
čokoláda 70%

postup

1.
Čokoládu rozlámeme do ohňovzdornej misky, položíme ju nad vriacu vodu a rozpustíme. Čokoládu zalejeme časťou smotany, premiešame a necháme ju úplne rozpustiť.
 
2.
Potom čokoládu so smotanou dobre premiešame a keď je zmes hladká prilejeme aj zvyšnú smotanu. Zmes necháme vychladnúť najlepšie v chladničke. Šľahačka bude tak omnoho hustejšia a chutnejšia.
3.
Poriadne vychladnutú čokoládovú zmes vyšľaháme mixérom radšej na nižšom výkone. Bude to síce trvať dlhšie, ale parížska šľahačka bude omnoho pevnejšia.
4.
Hotovou šľahačkou môžeme plniť torty, môžeme ju podávať len tak z ovocím ako dezert a podobne.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať