Pridať recept

Pavlova torta

8
porcií
105
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

Cesto

6 ks
vaječný bielok
1 štipka
soľ
300 g
práškový cukor

Plnka

500 ml
smotana na šľahanie
1 balíček
stužovač šľahačky
1 balíček
vanilkový cukor
500 g
ovocie

postup

1.
Vo väčšej miske vyšľaháme z bielkov a štipky soli tuhý sneh. Keď je pevný a krémový, postupne doň pridávame práškový cukor. Mali by sme vytvoriť hladkú, hustú a hlavne lesklú hmotu.
 
2.
Dva plechy si vystelieme papierom na pečenie a na jeden z nich si nakreslíme väčší a na druhý menší kruh. Pomocou lyžice na papier navrstvíme cesto, vložíme ho do rúry a pri teplote 140°C pečieme 75 minút. Počas pečenia rúru neotvárame!
3.
Keď sú korpusy upečené, necháme pootvorenú rúru a necháme ich takto vychladnúť. V miske medzitým vyšľaháme smotanu, so stužovačom a vanilkovým cukrom na hustú šľahačku.
4.
Väčší korpus potrieme 2/3 šľahačky, na vrch poukladáme ovocie a priložíme druhý menší korpus. Ten potrieme zvyšnou šľahačkou a ozdobíme ho zvyšným ovocím. Takto pripravenú Pavlovu tortu vložíme najlepšie na noc stuhnúť do chladničky.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať