Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Francúzska žemľovka s hrozienkami

4
porcie
40
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

400 ml
mlieko
200 ml
kyslá smotana
2 ks
vajce
1 ks
vanilkový lusk
1 KL
mletá škorica
2 PL
javorový sirup
1 ks
jablko
1 hrsť
hrozienka
1/2 ks
vianočka
trochu
maslo na vymastenie formy

postup

1.
Rúru dáme vyhriať na 180°C a zapekaciu misu vymastíme maslom. Jablko ošúpeme, zbavíme jadrovníka a nakrájame na jemné plátky. Rozprestrieme ich na dno zapekacej misy a posypeme polovicou hrozienok.
2.
Na jablká rovnomerne poukladáme plátky vianočky tak, aby tvorili súvislú vrstvu. V miske zmiešame mlieko, tvaroh, vajíčko, dužinu z vanilkového lusku, škoricu a javorový sirup.
3.
Touto zmesou zalejeme vianočku, posypeme ju zvyšnými hrozienkami a žemľovku dáme piecť na cca 25 minút do vyhriatej rúry.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Domáce čipsy
Domáce čipsy sú najlepšie!
Domáce čipsy sú najlepšie!
5 plus 1 receptov na famózne čipsy k telke či na párty.
Slivky
Video: 8 liečivých benefitov, ukrytých v sladkých slivkách
Video: 8 liečivých benefitov, ukrytých v sladkých slivkách
Slivky nielenže skvelo chutia, ale sú nabité vitamínmi a minerálmi, upravujú krvný tlak, pomáhajú s trávením a majú...
Favorite popcorn
Pukance - popcorn či popsorgon
Pukance - popcorn či popsorgon
No kto by sa ešte s nimi nestretol? Popcorn - pukance, čiže kukuričná pochúťka k vínu, na chrumkanie pri dobrom filme...