Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Francúzska žemľovka s hrozienkami

4
porcie
40
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

400 ml
mlieko
200 ml
kyslá smotana
2 ks
vajce
1 ks
vanilkový lusk
1 KL
mletá škorica
2 PL
javorový sirup
1 ks
jablko
1 hrsť
hrozienka
1/2 ks
vianočka
trochu
maslo na vymastenie formy

postup

1.
Rúru dáme vyhriať na 180°C a zapekaciu misu vymastíme maslom. Jablko ošúpeme, zbavíme jadrovníka a nakrájame na jemné plátky. Rozprestrieme ich na dno zapekacej misy a posypeme polovicou hrozienok.
2.
Na jablká rovnomerne poukladáme plátky vianočky tak, aby tvorili súvislú vrstvu. V miske zmiešame mlieko, tvaroh, vajíčko, dužinu z vanilkového lusku, škoricu a javorový sirup.
3.
Touto zmesou zalejeme vianočku, posypeme ju zvyšnými hrozienkami a žemľovku dáme piecť na cca 25 minút do vyhriatej rúry.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Pomarančový džús
Nenechajte sa oklamať a naučte sa rozoznávať ovocné nápoje!
Nenechajte sa oklamať a naučte sa rozoznávať ovocné nápoje!
Určite to poznáte, prídete do obchodu k regálom s džúsmi, kde Vám zrak zamestnajú všetky tie farebné kartónové obaly,...
Pfannkuchen
11 dokonalých receptov na slané palacinky
11 dokonalých receptov na slané palacinky
Palacinky nemusia byť iba sladké. Naplniť ich môžte špenátom, šunkou, syrom, mäsom, hubami. Presvedčte sa s nami.
Shortbread
Došiel Vám papier na pečenie a vy neviete čím ho nahradiť?
Došiel Vám papier na pečenie a vy neviete čím ho nahradiť?
Slivkové buchty, jablková štrúdľa, bábovka, muffiny alebo klasika v podobe ovocnej bublaniny? Všetky tieto sladké...