Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Francúzska žemľovka s hrozienkami

4
porcie
40
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

400 ml
mlieko
200 ml
kyslá smotana
2 ks
vajce
1 ks
vanilkový lusk
1 KL
mletá škorica
2 PL
javorový sirup
1 ks
jablko
1 hrsť
hrozienka
1/2 ks
vianočka
trochu
maslo na vymastenie formy

postup

1.
Rúru dáme vyhriať na 180°C a zapekaciu misu vymastíme maslom. Jablko ošúpeme, zbavíme jadrovníka a nakrájame na jemné plátky. Rozprestrieme ich na dno zapekacej misy a posypeme polovicou hrozienok.
2.
Na jablká rovnomerne poukladáme plátky vianočky tak, aby tvorili súvislú vrstvu. V miske zmiešame mlieko, tvaroh, vajíčko, dužinu z vanilkového lusku, škoricu a javorový sirup.
3.
Touto zmesou zalejeme vianočku, posypeme ju zvyšnými hrozienkami a žemľovku dáme piecť na cca 25 minút do vyhriatej rúry.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Feta cheese cubes
Kozí syr
Kozí syr
V dobe našich dedov bolo kozie mlieko a syr bežnou vecou a produktom. Dnes je tomu naopak, kozie mlieko a výrobky...
AEG
Vyvraciame mýty o indukčných varných paneloch. Toto ste možno nevedeli
Vyvraciame mýty o indukčných varných paneloch. Toto ste možno nevedeli
Indukčné panely sú obľúbené predovšetkým vďaka ich bezpečnosti. Často však u ľudí prevláda mýtus, že plyn zasa šetrí...
jablkové koláče
10 receptov na úžasné jablkové koláče
10 receptov na úžasné jablkové koláče
Jeseň sa blíži, jabĺčka dozrievajú. Jablkové koláče, na ktorých si zaručene pochutíte.