Pridať recept

Francúzsky koláč s hruškami

8
porcií
90
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

5 ks
hruška
5 PL
med
200 g
maslo
30 ks
vajce
200 g
med
200 g
hladká múka
2 KL
kypriaci prášok do pečiva

postup

1.
Rúru vyhrejeme na 180°C a okrúhlu formu na pečenie vyložíme papierom na pečenie alebo vymastíme maslom a vysypeme múkou.
 
2.
Hrušky ošúpeme, zbavíme jadrovníkov, a zalejeme horúcou vodou. Do menšieho hrnca dáme 5 lyžíc medu a privedieme ich k varu, necháme ho chvíľu variť, aby skaramelizoval. Nalejeme ho do formy a naň uložíme na väčšie kúsky nakrájané hrušky.
3.
Maslo vymiešame do peny. Vajíčka vyšľaháme s medom, do ktorého vmiešame múku zmiešanú s kypriacim práškom do pečiva. Primiešame maslo a týmto cestom zakryjeme hrušky. Takto pripravený koláč pečieme cca 50 minút vo vyhriatej rúre.
4.
Upečený koláč ihneď preklopíme na tanier a podávame ho teplý so šľahačkou alebo kyslou smotanou.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať