Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Fotorecept: Jablkový koláč s mrveničkou

ingrediencie

1,5 kg
jablko
250 g
práškový cukor
250 g
hrubá múka
150 g
Hera
hera na vymastenie plechu

postup

1.
Pripravíme si suroviny. Jabĺk použijeme koľko máme 1-2 kg toľko, aby sme minimálne zakryli dno plechu.
2.
Jablká ošúpeme a odstránime jadierka. Nakrájame na hrubšie plátky.
8.
Dáme piecť do predom vyhriatej rúry na 200°C a pečieme, kým sa šťava z jabĺk neodparí a mrvenička zružovie.
9.
Vyberieme z rúry, pokrájame a podávame. Môžeme jesť teplé aj vychladnuté.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Ibaja09
14.1.2013 19:07 | |
+2 -0
Tento koláč je super, ale trošku ináč. Jablká posypeme ešte kryštálovým cukrom zmiešaným so škoricou a na to dáme mrveničku - miesto hrubej múky hladká múka a ovsené vločky cca 2 ku 1... a maslo je super normálne, nie hera... ak je trošku tuhejšia a maslovejšia mrvenička, nemá chyby... jabĺčka pustia akoby škoricový karamel a tá mrvenička je ako maslové keksy... mrvenička sa dá aj odhadom, odoka namrviť príp. pred pečením ochutnať a podľa seba osladiť (y) :3
Zobraz celú diskusiu
Vybrali sme pre vás
Grape molasses
Melasa
Melasa
Melasa je v podstate „odpad“, ktorý vzniká lisovaním cukru z cukrovej trstiny či repy. Je to vlastne šťava, hustý tmavo...
Traditional
Oštiepok - syrový poklad zo slovenských salašov
Oštiepok - syrový poklad zo slovenských salašov
Oštiepok je náš slovenský polotvrdý, polotučný syr. Jeho charakteristickým znakom je elipsovitý tvar s ornamentom...
Grilling Ribs
Marinády dodajú grilovanému mäsu a rybám tú správnu chuť!
Marinády dodajú grilovanému mäsu a rybám tú správnu chuť!
Vonku sa konečne vyčasilo a prišiel ten správny čas nato, aby ste aj Vy vytiahli gril. Sedieť vonku na terase...