Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Fotorecept: Jablkový koláč s mrveničkou

ingrediencie

1,5 kg
jablko
250 g
práškový cukor
250 g
hrubá múka
150 g
Hera
hera na vymastenie plechu

postup

1.
Pripravíme si suroviny. Jabĺk použijeme koľko máme 1-2 kg toľko, aby sme minimálne zakryli dno plechu.
2.
Jablká ošúpeme a odstránime jadierka. Nakrájame na hrubšie plátky.
8.
Dáme piecť do predom vyhriatej rúry na 200°C a pečieme, kým sa šťava z jabĺk neodparí a mrvenička zružovie.
9.
Vyberieme z rúry, pokrájame a podávame. Môžeme jesť teplé aj vychladnuté.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Ibaja09
14.1.2013 19:07 | |
+2 -0
Tento koláč je super, ale trošku ináč. Jablká posypeme ešte kryštálovým cukrom zmiešaným so škoricou a na to dáme mrveničku - miesto hrubej múky hladká múka a ovsené vločky cca 2 ku 1... a maslo je super normálne, nie hera... ak je trošku tuhejšia a maslovejšia mrvenička, nemá chyby... jabĺčka pustia akoby škoricový karamel a tá mrvenička je ako maslové keksy... mrvenička sa dá aj odhadom, odoka namrviť príp. pred pečením ochutnať a podľa seba osladiť (y) :3
Zobraz celú diskusiu
Vybrali sme pre vás
Pfannkuchen
11 dokonalých receptov na slané palacinky
11 dokonalých receptov na slané palacinky
Palacinky nemusia byť iba sladké. Naplniť ich môžte špenátom, šunkou, syrom, mäsom, hubami. Presvedčte sa s nami.
Shortbread
Došiel Vám papier na pečenie a vy neviete čím ho nahradiť?
Došiel Vám papier na pečenie a vy neviete čím ho nahradiť?
Slivkové buchty, jablková štrúdľa, bábovka, muffiny alebo klasika v podobe ovocnej bublaniny? Všetky tieto sladké...
Fotorecept:
Objavte bezmäsité variácie tatárskeho bifteku
Objavte bezmäsité variácie tatárskeho bifteku
O tom, že kreativita kuchárov nepozná hranice svedčí aj fakt, že dnes si môžete dopriať tatarák z lososa, tuniaka,...