Quiche s paradajkami
4
porcie
70
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
Cesto
150
g
hladká múka
120
g
maslo
3
PL
ľadová voda
2
PL
zeleninový vývar
1
štipka
soľ
1
štipka
práškový cukor
Plnka
4
ks
vajce
250
ml
smotana
1
štipka
soľ
1
štipka
mleté čierne korenie
1
štipka
muškátový oriešok
200
g
cherry paradajky
5
lístky
bazalka
postup
1.
V miske prstami spracujeme múku a studené, na kocky nakrájané maslo. Dochutíme ho soľou, cukrom, pridáme ľadovú vodu a hotové cesto zabalíme do fólie a na hodinu vložíme odpočinúť do chladničky.
2.
Potom cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske na kruh o cca 6 cm väčší ako je forma. Cestom vystelieme vymastenú a múkou vysypanú formu, dno poprepichujeme vidličkou a okraje pritlačíme. Na cesto dáme papier na pečenie a približne hrsť fazule. Cesto dáme piecť na cca 10 minút do rúry.
3.
Medzitým si pripravíme plnku. V miske zmiešame vajíčka so smotanou, dochutíme ich soľou, korením a muškátovým orieškom. Primiešame rozkrojené cherry paradajky a natrhané lístky bazalky.
4.
Predpečené cesto vyberieme z rúry, zbavíme ho fazule, papiera na pečenie a navrstvíme naň vajíčkovú zmes. Koláč vložíme opäť do rúry a pečieme cca 35 minút.
Podobné recepty
Pripravte si GRANADÍR alebo granadiersky pochod: Recept na najlepší piatkový obed - takto už nebude nikdy suchý
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.