Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Diabolské palacinky

ingrediencie

100 ml
minerálka
200 ml
mlieko
180 g
hladká múka
2 ks
vajce
soľ
olej
2 ks
cibuľa
300 g
mleté mäso
140 g
paradajkový pretlak
3 strúčiky
cesnak
1 KL
oregano
mleté čierne korenie
chilli korenie
2 dl
kyslá pochúťková smotana
2 PL
hladká múka
petržlenová vňať

postup

1.
Z mlieka, múky, vajec, minerálky a soli vypracujeme hladké cesto, ktoré necháme 20 minút postáť.
2.
Na oleji opražíme nadrobno nakrájanú cibuľu, pridáme mleté mäso, ktoré podlejeme troškou vody. Prikryté dusíme približne 15 minút. Následne vmiešame paradajkový pretlak, prelisovaný cesnak, chilli korenie, oregano, posekanú vňať a krátko podusíme.
3.
Z odstatého palacinkového cesta upečieme palacinky a naplníme ich mäsovou plnkou. Do vymasteného pekáča poukladáme palacinky, ktoré potrieme rozmiešanou smotanou s hladkou múkou. Palacinky dáme do vyhriatej rúry a zapečieme.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
janecka01
5.11.2013 07:53 | |
+3 -1
:P včera som ich robila sú výborné posypala som ich ešte syrom ......a studené sú tiež super veľmi dobrý recept
AILEEN
30.12.2012 15:53 | |
+11 -0
vyskusala som.je to vyborne a na koniec som palacinky posypala este syrom a zapekla,nemalo to chybu !
magnetka418
14.12.2012 12:12 | |
+3 -1
vyzera to vyborne ,vyskusam.
Zobraz celú diskusiu
Vybrali sme pre vás
Olivovy olej
Video: 8 tipov ako si vybrať kvalitný olivový olej
Video: 8 tipov ako si vybrať kvalitný olivový olej
Na pultoch je dnes na výber také množstvo olivových olejov, že nájsť medzi nimi tie naozaj kvalitné môže byť skutočný...
Maďarský guláš
Viete ako pripraviť dokonalú tarhoňu?
Viete ako pripraviť dokonalú tarhoňu?
Slovenská ryža ako súčasť potravinových zásob dávnych dobyvateľských výprav až po nezameniteľnú prílohu k hovädziemu...
Plnená paprika
Najlepšia plnená paprika
Najlepšia plnená paprika
Najchutnejšia paprika je tá plnená. A tá úplne najlepšia sa pripravuje v slovenských kuchyniach na maďarských základoch.