Pridať recept

Gaštanová polievka

ingrediencie

2 PL
maslo
2 ks
šalotka
2 ks
mrkva
2 ks
stonkový zeler
1,5 litre
zeleninový vývar
700 g
gaštanové pyré
100 ml
portské víno
1 štipka
soľ
1 štipka
mleté čierne korenie
trochu
smotana
2
chlieb
1 PL
nasekaná petržlenová vňať
1 ks
bobkový list
2 ks
klinček

postup

1.
Vo väčšom hrnci na masle opražíme nadrobno nakrájanú šalotku. Pridáme očistenú a nadrobno nakrájanú mrkvu a zeler. Hrniec prikryjeme a na miernom ohni všetko dusíme približne 10 minút.
 
2.
Potom zeleninu zalejeme zeleninovým vývarom, pridáme bobkový list, klinčeky a polievku pod pokrievkou varíme približne 20 minút. Potom vyberieme bobkový list, klinčeky, pridáme gaštanové pyré a polievku ešte chvíľu povaríme.
3.
Potom ju rozmixujeme ponorným mixérom, dochutíme vínom, smotanou, soľou, korením a podávame s chlebovými krutónmi. Tie si pripravíme na suchej panvici z nadrobno nakrájaného chleba.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať