Pridať recept

Boršč

5
porcií
70
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

300 g
hovädzie mäso
200 g
jahňacie mäso
200 g
bravčové mäso
trochu
maslo
1 ks
mrkva
1 ks
petržlen
1/4 ks
zeler
1/2 ks
biela kapusta
4 ks
paradajka
1 ks
cvikla
1 štipka
mleté čierne korenie
2 ks
bobkový list
10 ks
nové korenie
1 ks
citrón
podľa chuti
cukor
trochu
kyslá smotana
podľa chuti
soľ

postup

1.
Mäso umyjeme, osušíme, nakrájame na kocky, dochutíme soľou, korením a opražíme v hrnci na rozpálenom masle alebo oleji. Potom ho zalejeme vodou a pomaly varíme domäkka. Keď je mäso uvarené vývar scedíme.
 
2.
V hrnci opražíme nadrobno nakrájanú cibuľu, mrkvu, petržlen a zeler. Všetko chvíľku restujeme a zalejeme vývarom z mäsa. Pridáme na pásiky nakrájanú kapustu, na kocky nakrájanú cviklu, paradajky a celé korenie.
3.
Takto polievku varíme približne 10 minút na miernom ohni. Potom primiešame uvarené mäso, polievku dochutíme cukrom, citrónovou šťavou a podávame ju s lyžicou kyslej smotany na vrchu.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať