Pridať recept

Ibištekovo-mätový ľadový čaj

ingrediencie

Čaj

2 PL
ibištek sušený
1 hrnček
čerstvá mäta
3 PL
med
1 ks
limeta

Sirup

1 liter
voda
1 kg
trstinový cukor
3/4 hrnček
ibištek
1 KL
kyselina citrónová

postup

1.
Sirup: Do vriacej vody dáme ibištek, odstavíme ho a necháme vychladnúť. Potom približne po hodine pridáme cukor, kyselinu citrónovú a približne hodinu sirup necháme lúhovať. Hotový sirup scedíme, nalejeme do fľaše a skladujeme na tmavom mieste.
 
2.
Čaj: Do hrnca s vriacou vodou dáme ibištek a krátko ho povaríme. Odstavíme ho, pridáme lístky mäty a čaj po cca 10 minútach scedíme. Necháme ho vychladnúť, dochutíme ho medom, sirupom a servírujeme s ľadom.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Ľadový čaj
Horúce dni ľahšie prekonáte s ľadovým čajom
Jedinečné osvieženie, povzbudenie a skvelú chuť poskytne dobre vychladený čaj.
Čierny čaj s citrónom
Že uvariť čaj nie je žiadna veda? Omyl! Toto je 5 najčastejších chýb pri príprave čaju, minimálne jednu robí každý z nás!
Možno si poviete, čo môžem pokaziť na zaliati čaju? Nuž, je toho celkom dosť. Poradíme vám, na čo si dať...
Ženšenový čaj
Moja babička mi poobede urobila tento čaj. Až neskôr mi povedala, prečo mi ho ponúkla
Niektoré čaje sú na jeseň vhodnejšie ako iné. Tu sú tri, ktoré vás nielen zahrejú, ale tiež posilnia vašu imunitu.
Pridajte si toto korenie do čaju. Zlepšuje trávenie, odstraňuje plynatosť a chutí výborne
Pridajte si toto korenie do čaju. Zlepšuje trávenie, odstraňuje plynatosť a chutí výborne
Tento čaj je nielen lahodným nápojom na zahriatie počas zimných rán a večerov, ale aj zdraviu prospešným odvarom.
Čím teplejšie, tým horšie! Pitie príliš horúceho čaju škodí vášmu zdraviu, potvrdzuje to najnovšia štúdia
Čím teplejší, tým horší! Pitie príliš horúceho čaju škodí vášmu zdraviu, potvrdzuje to najnovšia štúdia
Zamysleli ste sa niekedy nad tým, či môže byť pitie horúceho čaju škodlivé? Najnovšia štúdia priniesla...