Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Brokolica so zemiakovou kašou

ingrediencie

400 g
brokolica
1 PL
maslo
1 ks
cibuľa
1 PL
celozrnná pšeničná múka
1 šálka
vyvar z brokolice
1 KL
vegeta
1/2 KL
strúhaný muškátový oriešok
150 g
nové zemiaky
trochu
voda
1/2 KL
morská soľ
1 PL
sladká smotana
trochu
sardely na ozdobu

postup

1.
Očistenú a na ružičku rozobratú brokolicu varíme asi 15 minút v menšom množstve vody. Vyberieme, necháme odkvapkať a pokrájame nahrubo.
2.
V hrnci rozpustíme maslo a podusíme nadrobno posekanú cibuľu. Poprášime múkou a opražíme dozlata. Zalejeme vývarom z brokolice.
3.
Za stáleho miešania privedieme do varu a pridáme uvarenú brokolicu. Ochutíme Vegetou a muškátovým orieškom.
4.
Zemiaky ošúpeme, umyjeme a pokrájame na malé kocky. Varíme v prisolenej vode, potom ich v nej rozšľaháme. Zjemníme smotanou. Zemiakovú kašu podávame s teplou brokolicou.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť
Kliknutím a potvrdením zapnete upozornenia na naj recepty dňa!

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Hamburger
Hamburger – nie úplne americká delikatesa
Hamburger – nie úplne americká delikatesa
Zatracovaný a milovaný kus mletého hovädzieho v chrumkavej žemli nemá svoje korene v USA.
Fritovanie
Ako predĺžiť životnosť oleja na vyprážanie?
Ako predĺžiť životnosť oleja na vyprážanie?
3 zásadné rady, ako správne a chutne použiť ten istý olej na fritovanie viackrát po sebe.
Raňajky v pohári
Raňajky bez výhovoriek! Tieto raňajky zaručene stihnete
Raňajky bez výhovoriek! Tieto raňajky zaručene stihnete
Raňajky, ktoré si pripravíte večer pred spaním, budú ráno vašou zdravou a chutnou odmenou.