Pridať recept

Huby v olejovom náleve

ingrediencie

250 ml
vínny ocot
120 ml
voda
1 strúčik
cesnaku
1 KL
soľ
500 g
čerstvé huby
1 ks
bobkový list
trochu
olivový olej
6 ks
celé čierne korenie
4 vetvičky
tymian
4 ks
čili paprička

postup

1.
Do hrnca nalejeme vínny ocot, vodu, pridáme olúpaný cesnak, soľ, celé čierne korenie, bobkový listy, tymián a na miernom ohni nálev varíme približne 10 minút.
 
2.
Potom do nálevu pridáme očistené huby, ak je potrebné nakrájame ich na menšie kúsky. A túto zmes varíme ďalších 10 minút. Huby potom scedíme a naplníme nimi zaváracie sklenené poháre. Do každého pohára pridáme jednu celú čili papričku.
3.
Olivový olej zohrejeme na teplotu cca 80°C a zalejeme ním huby v pohároch tak, aby boli úplne ponorené. Poháre poriadne uzatvoríme a odložíme na chladné a tmavé miesto.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
AEG
Horúca, intenzívna alebo vlhká para?
Vláčne zvnútra, krehké a chrumkavé na povrchu? S parnou rúrou sa vám také jedlo podarí. Bežná rúra obklopí...
pripravené v pare
Ako pripraviť dokonalý steak?
Inšpirujte sa receptom šéfkuchára Antonína Bradáča a doplňte steak bylinkovým maslom.
AEG recept
Šalát z červenej repy s čakankou a kozím syrom
Červená repa skombinovaná s kozím syrom je obľúbená klasika. Na osvieženie pridajte čakanku a syr obaľte...
zeleninová krémová polievka
Aj vám chutia výdatné krémové polievky?
Skúste zeleninovú krémovú polievku z multifunkčnej parnej rúry s chrumkavou šošovicou beluga a sladkými zemiakmi.
Týchto 5 chýb robíme pri príprave húb
Už nikdy nebudú mäkké ani mdlé! Pri príprave húb si dávajte pozor na tieto CHYBY, robí ich každý!
Kvôli nesprávnej príprave húb sa často pripravíme o vynikajúci chuťový zážitok. Poradíme vám, ako...