Huby v olejovom náleve
50
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
250
ml
vínny ocot
120
ml
voda
1
strúčik
cesnaku
1
KL
soľ
500
g
čerstvé huby
1
ks
bobkový list
trochu
olivový olej
6
ks
celé čierne korenie
4
vetvičky
tymian
4
ks
čili paprička
postup
1.
Do hrnca nalejeme vínny ocot, vodu, pridáme olúpaný cesnak, soľ, celé čierne korenie, bobkový listy, tymián a na miernom ohni nálev varíme približne 10 minút.
2.
Potom do nálevu pridáme očistené huby, ak je potrebné nakrájame ich na menšie kúsky. A túto zmes varíme ďalších 10 minút. Huby potom scedíme a naplníme nimi zaváracie sklenené poháre. Do každého pohára pridáme jednu celú čili papričku.
3.
Olivový olej zohrejeme na teplotu cca 80°C a zalejeme ním huby v pohároch tak, aby boli úplne ponorené. Poháre poriadne uzatvoríme a odložíme na chladné a tmavé miesto.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.