Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Huby v olejovom náleve

ingrediencie

250 ml
vínny ocot
120 ml
voda
1 strúčik
cesnak
1 KL
soľ
500 g
čerstvé huby
1 ks
bobkový list
trochu
olivový olej
6 ks
celé čierne korenie
4 vetvičky
tymian
4 ks
čili paprička

postup

1.
Do hrnca nalejeme vínny ocot, vodu, pridáme olúpaný cesnak, soľ, celé čierne korenie, bobkový listy, tymián a na miernom ohni nálev varíme približne 10 minút.
2.
Potom do nálevu pridáme očistené huby, ak je potrebné nakrájame ich na menšie kúsky. A túto zmes varíme ďalších 10 minút. Huby potom scedíme a naplníme nimi zaváracie sklenené poháre. Do každého pohára pridáme jednu celú čili papričku.
3.
Olivový olej zohrejeme na teplotu cca 80°C a zalejeme ním huby v pohároch tak, aby boli úplne ponorené. Poháre poriadne uzatvoríme a odložíme na chladné a tmavé miesto.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť
Kliknutím a potvrdením zapnete upozornenia na naj recepty dňa!

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Hamburger
Hamburger – nie úplne americká delikatesa
Hamburger – nie úplne americká delikatesa
Zatracovaný a milovaný kus mletého hovädzieho v chrumkavej žemli nemá svoje korene v USA.
Fritovanie
Ako predĺžiť životnosť oleja na vyprážanie?
Ako predĺžiť životnosť oleja na vyprážanie?
3 zásadné rady, ako správne a chutne použiť ten istý olej na fritovanie viackrát po sebe.
Raňajky v pohári
Raňajky bez výhovoriek! Tieto raňajky zaručene stihnete
Raňajky bez výhovoriek! Tieto raňajky zaručene stihnete
Raňajky, ktoré si pripravíte večer pred spaním, budú ráno vašou zdravou a chutnou odmenou.