Pridať recept

Broskyne v medovom náleve

ingrediencie

1,5 kg
broskyne
600 ml
voda
400 ml
biele víno
350 g
kryštálový cukor
130 g
med
50 ml
rum

postup

1.
Broskyne zalejeme vriacou vodou, potom ich schladíme pod studenou vodou a ošúpeme. Rozkrojíme ich napoly, zbavíme kôstky a poukladáme do pohárov.
 
2.
V hrnci uvaríme sirup z vody, medu a vína. Ešte horúcim nálevom zalejeme broskyne v pohároch. Do každého pohára pridáme po lyžičke rumu a poriadne ich uzavrieme. Pri teplote 80°C ich sterilizujeme 20 minút.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
aeg
Večera snov od špičkového kuchára z AEG (+rozhovor)
Zvažujete kúpu novej kuchyne? S rekonštrukciou býva veľa starostí, ale predstavte si, že prídete domov...
AEG
Horúca, intenzívna alebo vlhká para?
Vláčne zvnútra, krehké a chrumkavé na povrchu? S parnou rúrou sa vám také jedlo podarí. Bežná rúra obklopí...
pripravené v pare
Ako pripraviť dokonalý steak?
Inšpirujte sa receptom šéfkuchára Antonína Bradáča a doplňte steak bylinkovým maslom.
AEG recept
Šalát z červenej repy s čakankou a kozím syrom
Červená repa skombinovaná s kozím syrom je obľúbená klasika. Na osvieženie pridajte čakanku a syr obaľte...
zeleninová krémová polievka
Aj vám chutia výdatné krémové polievky?
Skúste zeleninovú krémovú polievku z multifunkčnej parnej rúry s chrumkavou šošovicou beluga a sladkými zemiakmi.
Už ste zavarili? Toto je 8 najčastejších chýb pri zaváraní, robí ich takmer každý, pozor na ne!
Už ste zavarili? Pozor na zbytočné chyby, robí ich takmer každý! Toto je dôvod, prečo ich nesmiete mať na kuchynskej linke
Toto je 8 najčastejších chýb pri zaváraní, ktoré robí takmer každý, pozor na ne!