Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Žgance so slaninou

ingrediencie

300 g
pšeno
150 g
čierna múka
podľa chuti
soľ
150 g
údená slanina

postup

1.
Pšeno očistíme, viackrát premyjeme vo vode, zalejeme vriacou vodou a varíme, kým sa nepopuká. Potom ho posolíme a za stáleho miešania pridávame múku.
2.
Napokon prikryté necháme stáť na horúcom mieste asi 1/4 h. Naberáme na drevenú varechu a nožom ukladáme po kúsku na plech.
3.
Údenú slaninu pokrájame na plátky, upražíme na žlto a prebytočnú masť zlejeme do nádoby.
4.
Žgance na masti dobre zohrejeme, dáme na misu a polejeme rozškvarenou slaninou. Podávame ich posypané tvarohom alebo bryndzou.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Ganache
Čokoládové ganache - viac ako poleva, viac ako krém
Čokoládové ganache - viac ako poleva, viac ako krém
Ganache je niečo ako univerzálna čokoládová poleva či čokoládový krém. S ganachovými polevami či krémami sa v našich...
Medovníky bez múky
5 vylepšených receptov na zdravé medovníky
5 vylepšených receptov na zdravé medovníky
Aj zástanci zdravej výživy si môžu dopriať voňavé medovníčky. Tu je päť receptov na medovníky bez výčitiek.
Raw guľky
7 tipov na vianočné zdRAWé recepty
7 tipov na vianočné zdRAWé recepty
Vianoce nemusia byť o tonách cukru a bielej múky. Vyskúšajte naše tipy na zdravšie maškrtenie vo sviatočnom šate.