Pridať recept

FOTORECEPT: Bravčové mäso na kari

4
porcie
20
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

500 g
bravčové stehno nakrájané na rezance
2 ks
žĺtok
2 ks
biela cibuľa
1 KL
soľ
1 KL
práškový cukor
1 KL
kari korenie
3 PL
maggi korenie
2 ks
feferónka
50 ml
olej

postup

1.
Pripravíme si potrebné ingrediencie. Mäso nakrájame na rezance.
Fotorecept: Bravčové mäso na kari
Fotorecept: Bravčové mäso na kari
Zdroj: tana_s
 
2.
Do sklenej alebo antikorovej nádoby si pripravíme ingrediencie na nálev: soľ, práškový cukor, kari korenia, žĺtky, Maggi a na drobno nakrájanú cibuľu. Kto má rád pikantné jedlá môže pridať feferónky a kari naviac. Nálev premiešame.
Fotorecept: Bravčové mäso na kari
Fotorecept: Bravčové mäso na kari
Zdroj: tana_s
3.
Do nálevu zamiešame nakrájané mäso a nádobu uzatvoríme. Necháme 24 hodín stáť na chladnom mieste (v chladničke).
Fotorecept: Bravčové mäso na kari
Fotorecept: Bravčové mäso na kari
Zdroj: tana_s
4.
Na dno nahriatej panvice dáme olej a do horúceho oleja zamiešame mäso a restujeme asi 10 minút.
Fotorecept: Bravčové mäso na kari
Fotorecept: Bravčové mäso na kari
Zdroj: tana_s
5.
Občas premiešame.
Fotorecept: Bravčové mäso na kari
Fotorecept: Bravčové mäso na kari
Zdroj: tana_s
6.
Podávame so šťuchanými zemiakmi, zemiakovou kašou, hranolkami, ryžou alebo chlebom.
Fotorecept: Bravčové mäso na kari
Fotorecept: Bravčové mäso na kari
Zdroj: tana_s
7.
Dobrú chuť!
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Roman
Šokujúce zistenie Romana, experta na mäso: Myslíte si, že viete, ako sa delí hovädzie mäso? Pravda je však úplne iná! Vyvrátil aj tento mýtus (podcast)
Aj vy radi chodievate do mäsiarstva? Vypočujte si ďalší diel podcastu Chutný. Hosťom je expert na mäso...
Chutný podcast - Tomáš Sika
Baví má nápad v jedle a hlavne to, že je poctivo urobené, hovorí Tomáš Sika (podcast)
Vypočujte si ďalší diel podcastu Chutný. Hosťom je majiteľ reštaurácie MENJU, Tomáš Sika.
Šéfkuchár Palo Sekerka
Je pre nás dôležité, aby vynikli ľudia, od ktorých máme suroviny. To, čo ide na tanier, je z 80% práve ich práca, hovorí šéfkuchár Palo Sekerka
Vypočujte si ďalší diel podcastu Chutný. Hosťom je šéfkuchár, Palo Sekerka a jeho partnerka Lucia Hô-Chí.
Sofia Palečková
Gastro určite nie je pre každého, ale ak sa v tom nájdete, tak potom nie je o čom, hovorí Sofia, študentka hotelovej akadémie (podcast)
Zaujíma vás, ako prebiehajú praktické maturity na hotelovej akadémii či stáž v zahraničí? Vypočujte si...
Domáce karí korenie – podľa vašej chuti
Ako si doma pripraviť jednu z najznámejších koreniacich zmesí s nádhernou a intenzívnou arómou.
Manuál pre milovníkov kari
Manuál pre milovníkov kari: Poradíme, ako pripraviť to tradičné i rôzne iné verzie
Dlhé roky bola predstava slovenských kuchárov o kari taká, že pridali do jedla žltú zmes korenín, v ktorej...