Zemiakové halušky s bryndzou
stredná
náročnosť
ingrediencie
1
kg
zemiaky
300
g
hladká múka
podľa chuti
soľ
1/4
kg
bryndza
100
g
údená slanina
postup
1.
Očistené zemiaky postrúhame, pridáme soľ a múku a zamiešame. Cesto sa má oddeľovať od misky.
2.
Cesto dáme na lopárik a nožom hádžeme do vriacej vody halušky. Keď vyjdú na povrch, dierkovanou naberačkou ich vyberieme.
3.
Pomastíme ich masťou z rozškvarenej slaniny, posypeme bryndzou a zamiešame. Povrchu ich posypeme škvarkami.
4.
Tak isto pripravujeme aj halušky s tvarohom (300 g) alebo s kyslou smotanou (2 dl). Môžeme ich pomastiť rozpraženou údenou slaninou alebo maslom.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.