Pridať recept

Šklbance s makom

ingrediencie

800 g
zemiaky
100 g
hladká múka
80 g
mak
50 g
masť
80 g
práškový cukor
trochu
soľ

postup

1.
Očistené zemiaky uvaríme v slanej vode, potom ich ocedíme, zasypeme múkou, premiešame a necháme stáť na okraji sporáka asi 10 min. Potom vymiešame na hladkú kašu.
 
2.
Lyžicou, ktorú namáčame do rozpustenej masti, oddeľujeme šklbance - kúsky.
3.
Šklbance dáme do misy, posypeme ich cukrom a zomletým makom a polejeme zvyškom rozpustenej masti.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Baklazan
Turecká kuchyňa
Turecká kuchyňa je stará viac než tisíc rokov. Formovala sa pod vplyvmi ázijskej aj stredomorskej kuchyne. Dnes...
Schnitzel
Rakúska kuchyňa
Kuchyňa našich juhozápadných susedov je vo veľkej miere ovplyvnená kuchyňami štátov, s ktorými hraničí...
Grecka kuchyna
Grécka kuchyňa
Počas leta, času čerstvej zeleniny, slnka a dovoleniek, je ideálny čas vyskúšať špeciality gréckej kuchyne...
Balkanska
Balkánska kuchyňa
Balkánska kuchyňa v sebe zahŕňa tieto kuchyne: Albánska kuchyňaKuchyňa Bosny a HercegovinyBulharská...
Albanska tarator
Albánska kuchyňa
Albánsku kuchyňu ovplyvnili najmä turecká, grécka a talianska kuchyňa. Je pre ňu charakteristické používanie...
Wuzetka
Tento recept láme rekordy: Wuzetka je lacná, moderná a pripraviť ju zvládne ktokoľvek, pečie sa 30 minút!
Báječný dezert nenáročný na suroviny a ešte jednoduchší na prípravu.