Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Makové šúľance

ingrediencie

1 kg
zemiaky
300 g
hrubá múka
trochu
soľ
40 g
masť
80 g
mak
80 g
práškový cukor

postup

1.
Zemiaky uvaríme, olúpeme, pretlačíme, pridáme múku, soľ a vypracujeme cesto.
2.
Na pomúčenom lopári ho rozšúľame na tenšie dlhšie šúľky, pokrájame na kúsky a robíme šúľance, ktoré uvaríme.
3.
Uvarené ocedíme, pomastíme a posypeme mletým makom a cukrom. Namiesto maku môžeme dať i orechy.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť
Kliknutím a potvrdením zapnete upozornenia na naj recepty dňa!

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Grilled Juicy
Zoznámte sa s cudzími názvami steakov
Zoznámte sa s cudzími názvami steakov
Rump steak, rib eye, flank steak? Radi by ste si dopriali dobrý steak, ale netušíte čo sa skrýva za cudzími názvami?
Langoš
Top 5 receptov na langoše
Top 5 receptov na langoše
Jeden z najstarších fastfoodov v piatich najobľúbenejších variáciách.
Nakupovanie
5x rýchla, chutná a lacná večera
5x rýchla, chutná a lacná večera
Keď nemáte čas na prípravu večere – sú tu expresné jedlá, ktoré si obľúbi celá rodina.