Pridať recept

Plnená hlávková kapusta

ingrediencie

4 ks
kapustné listy
600 g
hlávková kapusta
300 g
bravčové mäso
100 g
ryža
1 strúčik
cesnaku
1 ks
vajce
1 ks
cibuľa
trochu
mleté čierne korenie
60 g
údená slanina
40 g
cibuľa
podľa chuti
soľ
150 g
zemiaky
trochu
rasca
trochu
ocot
10 g
cukor

postup

1.
Umyté kapustné listy dáme na site nad paru, aby zmäkli. Mäso s cibuľou a cesnakom zomelieme. Pridáme vajce, soľ, korenie, udusenú ryžu a spolu dobre premiešame.
 
2.
Plnku rozdelíme na listy, ktoré stočíme. Konce zatlačíme, aby bola plnka dobre zabalená.
3.
Na pokrájanej rozpraženej slanine zapeníme nadrobno posekanú cibuľu, pridáme červenú papriku, kapustu pokrájanú na rezance a naplnené listy.
4.
Podlejeme vriacou vodou, posolíme, pridáme rascu a prikryté dusíme.
5.
Keď je už pokrm udusený, do kapusty postrúhame zemiaky a povaríme. Nakoniec osladíme a okyslíme.
6.
Podávame s varenými zemiakmi.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať