Dobrý veľkonočný mazanec
4
porcie
nízka
náročnosť
ingrediencie
400
g
polohrubá múka
250
ml
mlieko
100
g
maslo
100
g
hrozienka
80
g
cukor práškový
60
g
lúpané mandle
30
g
droždie
10
g
kryštálový cukor
3
ks
žĺtok
podľa chuti
soľ, žĺtok na potretie, múka a tuk na formu, práškový cukor
postup
1.
Zo 150 ml mlieka, droždia, cukru a lyžice múky pripravíme kvások. Potom preosejeme múku, pridáme štipku soli, práškový cukor, žĺtky, rozpustené maslo, zvyšné mlieko a vypracujeme cesto. Nakoniec pridáme nasekané mandle, hrozienka. Cesto necháme vykysnúť.
2.
Potom ho vyklopíme na pomúčenú dosku, vyformujeme bochník a preložíme na vymastený a vysypaný plech. Necháme 20 minút kysnúť. Povrch jemne narežeme nožom, potrieme žĺtkom a upečieme pri teplote 170 °C. Po upečení posypeme práškovým cukrom.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.