Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Pudingový koláč z lístkového cesta

ingrediencie

2 ks
lístkové cesto
1/2 balíček
detské piškóty
1 ks
vanilkový puding Dr Oetker
1 ks
čokoládový puding Dr Oetker
800 ml
mlieko
1 pohár
marhuľový kompót
2 PL
cukor
práškový cukor na posypanie
vajíčko na potretie

postup

Jednoduchý koláč, ktorý môže mať vždy inú príchuť. Stačí si vybrať puding.
1.
Lístkové cestá si rozvaľkáme. Jedno uložíme na dno vymasteného pekáča. Naukladáme naňho piškóty, ktoré si pokvapkáme šťavou z kompótu.
2.
Uvaríme si 2 rôzne pudingy. Ja som zvolila klasický vanilkový a čokoládový. 300 ml mlieka spolu s lyžicou cukru dáme do hrnca a ohrejeme. Medzitým si v 100 ml mlieka rozmiešame 1 pudingový prášok. Prilejeme ho k teplému mlieku a varíme do zhustnutia. Tak isto uvaríme aj druhý puding. Necháme ich trocha prechladnúť.
3.
Na piškóty vylejeme 1 puding. Na vrch naukladáme odkvapkané marhule. Na tie zas nalejeme druhý puding. Vrch prikryjeme druhým lístkovým cestom. Potrieme ho rozšľahaným vajíčkom a dáme do vyhriatej rúry na 190 stupňov na 15 minút.
4.
Hotový koláč necháme poriadne vychladnúť a posypeme práškovým cukrom.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Ganache
Čokoládové ganache - viac ako poleva, viac ako krém
Čokoládové ganache - viac ako poleva, viac ako krém
Ganache je niečo ako univerzálna čokoládová poleva či čokoládový krém. S ganachovými polevami či krémami sa v našich...
Medovníky bez múky
5 vylepšených receptov na zdravé medovníky
5 vylepšených receptov na zdravé medovníky
Aj zástanci zdravej výživy si môžu dopriať voňavé medovníčky. Tu je päť receptov na medovníky bez výčitiek.
Raw guľky
7 tipov na vianočné zdRAWé recepty
7 tipov na vianočné zdRAWé recepty
Vianoce nemusia byť o tonách cukru a bielej múky. Vyskúšajte naše tipy na zdravšie maškrtenie vo sviatočnom šate.