Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Pečená krkovička

ingrediencie

1 kg
bravčová krkovička
5 strúčikov
cesnak
podľa chuti
morská soľ
podľa chuti
mleté čierne korenie
2 PL
bravčová masť
2 ks
jablko
4 vetvičky
rozmarín
200 ml
biele víno

postup

1.
Krkovičku očistíme, prešpikujeme celými 5 strúčikmi cesnaku a previažeme špagátom. Poriadne osolíme a okoreníme. Krkovičku vcelku opečieme do zlatohneda zo všetkých strán na panvici na bravčovej masti.
2.
Medzitým nakrájame jablká na mesiačiky a odstránime jadrovníky. Preložíme ich do zapekacej misy, pridáme 4 vetvičky rozmarínu a na vrch položíme opečenú krkovičku. Podlejeme bielym vínom a pečieme v rúre pri teplote 180 stupňov domäkka približne 1-1,5 h.
3.
Mäso pravidelne podlievame výpekom a podľa potreby môžeme doliať vodu alebo vývar.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť
Kliknutím a potvrdením zapnete upozornenia na naj recepty dňa!

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Langoš
Top 5 receptov na langoše
Top 5 receptov na langoše
Jeden z najstarších fastfoodov v piatich najobľúbenejších variáciách.
Nakupovanie
5x rýchla, chutná a lacná večera
5x rýchla, chutná a lacná večera
Keď nemáte čas na prípravu večere – sú tu expresné jedlá, ktoré si obľúbi celá rodina.
Valentine's day
3x valentínska večera nielen pre zamilovaných
3x valentínska večera nielen pre zamilovaných
Kvety a bonboniéra? Klasika však? Doprajte si tento rok valentínsku večeru pre gurmánov.