Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Orechovo-karamelové rezy

30
porcií
120
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

12 ks
vajcia
12 PL
jemný kryštálový cukor
12 PL
polohrubá múka
4 PL
voda
1 balíček
prášok do pečiva DrOetker
4 PL
mleté orechy

Plnka

300 g
kryštálový cukor
250 ml
šľahačková smotana 33
300 ml
mlieko
1 balíček
zlatý klas DrOetker
300 g
maslo
300 g
ríbezľový džem

Na povrch

200 g
čokoládová poleva

postup

Rezy sú vhodné na slávnostné príležitosti, kto má rád orechy a karamel príde si na svoje.
1.
Piškóta: z uvedeného množstva upečieme 2 piškóty, každú zo 6 vajec, všetky suroviny rozdelíme na polovicu. Bielky vyšľaháme, po lyžiciach zašľaháme cukor, žĺtky, pridáme vodu, múku s práškom do pečiva a mleté orechy. Upečieme na papieri na pečenie, 200°C asi 20 minút, plech rozmer 30x38 cm. Necháme vychladnúť.
2.
Plnka: Karamel: 300 g kryštálového cukru upálime na karamel, zalejeme šľahačkovou smotanou, privedieme do varu a miešame kým sa cukor nerozpustí. Za občasného miešania necháme vychladnúť. Puding: Puding uvaríme z 300 ml mlieka a zlatého klasu. Necháme vychladnúť. Maslo izbovej teploty vyšľaháme a po lyžiciach pridáme vychladnutý puding. Potom zašľaháme vychladnutý zhustnutý karamel.
3.
Ukladáme nasledovne: orechovú piškótu potrieme ríbezľovým džemom, natrieme polovicou plnky, priložíme druhú piškótu a natrieme druhú polovicu plnky. Nakoniec polejeme čokoládovou polevou a ozdobíme podľa fantázie. Odložíme do chladu, pokrájame horúcim nožom na rezy a podávame.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
marienka4400
29.9.2016 13:55 | |
+12 -1
Chystám sa robit tieto rezy k hodom. Môžem urobiť len 1 piskotu, tú prekrojit a mam 2 piskoty, ale polovicny rozmer? Nebude nas veľa hostí. Pýtam sa , ci aj plnku urobiť polovičnu, teda zo 150 g masla? Ďakujem za odpoveď.
Zobraz celú diskusiu
Vybrali sme pre vás
Olivovy olej
Video: 8 tipov ako si vybrať kvalitný olivový olej
Video: 8 tipov ako si vybrať kvalitný olivový olej
Na pultoch je dnes na výber také množstvo olivových olejov, že nájsť medzi nimi tie naozaj kvalitné môže byť skutočný...
Maďarský guláš
Viete ako pripraviť dokonalú tarhoňu?
Viete ako pripraviť dokonalú tarhoňu?
Slovenská ryža ako súčasť potravinových zásob dávnych dobyvateľských výprav až po nezameniteľnú prílohu k hovädziemu...
Plnená paprika
Najlepšia plnená paprika
Najlepšia plnená paprika
Najchutnejšia paprika je tá plnená. A tá úplne najlepšia sa pripravuje v slovenských kuchyniach na maďarských základoch.