Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Orechovo-karamelové rezy

30
porcií
120
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

12 ks
vajcia
12 PL
jemný kryštálový cukor
12 PL
polohrubá múka
4 PL
voda
1 balíček
prášok do pečiva DrOetker
4 PL
mleté orechy

Plnka

300 g
kryštálový cukor
250 ml
šľahačková smotana 33
300 ml
mlieko
1 balíček
zlatý klas DrOetker
300 g
maslo
300 g
ríbezľový džem

Na povrch

200 g
čokoládová poleva

postup

Rezy sú vhodné na slávnostné príležitosti, kto má rád orechy a karamel príde si na svoje.
1.
Piškóta: z uvedeného množstva upečieme 2 piškóty, každú zo 6 vajec, všetky suroviny rozdelíme na polovicu. Bielky vyšľaháme, po lyžiciach zašľaháme cukor, žĺtky, pridáme vodu, múku s práškom do pečiva a mleté orechy. Upečieme na papieri na pečenie, 200°C asi 20 minút, plech rozmer 30x38 cm. Necháme vychladnúť.
2.
Plnka: Karamel: 300 g kryštálového cukru upálime na karamel, zalejeme šľahačkovou smotanou, privedieme do varu a miešame kým sa cukor nerozpustí. Za občasného miešania necháme vychladnúť. Puding: Puding uvaríme z 300 ml mlieka a zlatého klasu. Necháme vychladnúť. Maslo izbovej teploty vyšľaháme a po lyžiciach pridáme vychladnutý puding. Potom zašľaháme vychladnutý zhustnutý karamel.
3.
Ukladáme nasledovne: orechovú piškótu potrieme ríbezľovým džemom, natrieme polovicou plnky, priložíme druhú piškótu a natrieme druhú polovicu plnky. Nakoniec polejeme čokoládovou polevou a ozdobíme podľa fantázie. Odložíme do chladu, pokrájame horúcim nožom na rezy a podávame.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
marienka4400
29.9.2016 13:55 | |
+2 -0
Chystám sa robit tieto rezy k hodom. Môžem urobiť len 1 piskotu, tú prekrojit a mam 2 piskoty, ale polovicny rozmer? Nebude nas veľa hostí. Pýtam sa , ci aj plnku urobiť polovičnu, teda zo 150 g masla? Ďakujem za odpoveď.
Zobraz celú diskusiu
Vybrali sme pre vás
hokkaido recepty
3 naozaj netradičné recepty z hokkaido tekvice
3 naozaj netradičné recepty z hokkaido tekvice
Máte pocit, že už ste skúšali z hokkaido tekvice úplne všetko? Máme pre vás recepty na dva nápoje a džem z hokkaido...
vino a jedlo
11 pravidiel správneho kombinovania jedla s vínom
11 pravidiel správneho kombinovania jedla s vínom
Gurmánsky zážitok už nemusíte hľadať iba v drahých reštauráciách. Naučte sa správne skombinovať dobré víno s jedlom...
Mango, pineapple
Sladké dezerty servírované prakticky v pohári
Sladké dezerty servírované prakticky v pohári
Sladké dobroty naservírované v pohároch si môžte pripraviť aj na niekoľko dní dopredu a pochutiť si hocikedy keď vás...