Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Orechovo-karamelové rezy

30
porcií
120
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

12 ks
vajcia
12 PL
jemný kryštálový cukor
12 PL
polohrubá múka
4 PL
voda
1 balíček
prášok do pečiva DrOetker
4 PL
mleté orechy

Plnka

300 g
kryštálový cukor
250 ml
šľahačková smotana 33
300 ml
mlieko
1 balíček
zlatý klas DrOetker
300 g
maslo
300 g
ríbezľový džem

Na povrch

200 g
čokoládová poleva

postup

Rezy sú vhodné na slávnostné príležitosti, kto má rád orechy a karamel príde si na svoje.
1.
Piškóta: z uvedeného množstva upečieme 2 piškóty, každú zo 6 vajec, všetky suroviny rozdelíme na polovicu. Bielky vyšľaháme, po lyžiciach zašľaháme cukor, žĺtky, pridáme vodu, múku s práškom do pečiva a mleté orechy. Upečieme na papieri na pečenie, 200°C asi 20 minút, plech rozmer 30x38 cm. Necháme vychladnúť.
2.
Plnka: Karamel: 300 g kryštálového cukru upálime na karamel, zalejeme šľahačkovou smotanou, privedieme do varu a miešame kým sa cukor nerozpustí. Za občasného miešania necháme vychladnúť. Puding: Puding uvaríme z 300 ml mlieka a zlatého klasu. Necháme vychladnúť. Maslo izbovej teploty vyšľaháme a po lyžiciach pridáme vychladnutý puding. Potom zašľaháme vychladnutý zhustnutý karamel.
3.
Ukladáme nasledovne: orechovú piškótu potrieme ríbezľovým džemom, natrieme polovicou plnky, priložíme druhú piškótu a natrieme druhú polovicu plnky. Nakoniec polejeme čokoládovou polevou a ozdobíme podľa fantázie. Odložíme do chladu, pokrájame horúcim nožom na rezy a podávame.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
marienka4400
29.9.2016 13:55 | |
+10 -0
Chystám sa robit tieto rezy k hodom. Môžem urobiť len 1 piskotu, tú prekrojit a mam 2 piskoty, ale polovicny rozmer? Nebude nas veľa hostí. Pýtam sa , ci aj plnku urobiť polovičnu, teda zo 150 g masla? Ďakujem za odpoveď.
Zobraz celú diskusiu
Vybrali sme pre vás
cuketový koláč
15 receptov na cuketové koláče, ktorým neodoláte
15 receptov na cuketové koláče, ktorým neodoláte
Cuketa je naozaj všestranná. Cuketa, to nie len nevábny cuketový prívarok, ale vykúzlite z nej aj skvelé koláče...
PIERRE BAGUETTE
Ste v jedení objaviteľ alebo skôr klasik? Urobte si jednoduchý test svojej gastroosobnosti
Ste v jedení objaviteľ alebo skôr klasik? Urobte si jednoduchý test svojej gastroosobnosti
Je pre vás každý deň výzvou na nový chuťový zážitok alebo ste skôr typ, ktorý miluje osvedčenú klasiku? Či už sa...
cuketové recepty
Cuketa 10x ináč!
Cuketa 10x ináč!
Cuketa je naozaj univerzálna! Vyčarujete z nej hlavné jedlo, polievku, ľahkú večeru, dezert, nátierku, kompót...