Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Orechovo-karamelové rezy

30
porcií
120
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

12 ks
vajcia
12 PL
jemný kryštálový cukor
12 PL
polohrubá múka
4 PL
voda
1 balíček
prášok do pečiva DrOetker
4 PL
mleté orechy

Plnka

300 g
kryštálový cukor
250 ml
šľahačková smotana 33
300 ml
mlieko
1 balíček
zlatý klas DrOetker
300 g
maslo
300 g
ríbezľový džem

Na povrch

200 g
čokoládová poleva

postup

Rezy sú vhodné na slávnostné príležitosti, kto má rád orechy a karamel príde si na svoje.
1.
Piškóta: z uvedeného množstva upečieme 2 piškóty, každú zo 6 vajec, všetky suroviny rozdelíme na polovicu. Bielky vyšľaháme, po lyžiciach zašľaháme cukor, žĺtky, pridáme vodu, múku s práškom do pečiva a mleté orechy. Upečieme na papieri na pečenie, 200°C asi 20 minút, plech rozmer 30x38 cm. Necháme vychladnúť.
2.
Plnka: Karamel: 300 g kryštálového cukru upálime na karamel, zalejeme šľahačkovou smotanou, privedieme do varu a miešame kým sa cukor nerozpustí. Za občasného miešania necháme vychladnúť. Puding: Puding uvaríme z 300 ml mlieka a zlatého klasu. Necháme vychladnúť. Maslo izbovej teploty vyšľaháme a po lyžiciach pridáme vychladnutý puding. Potom zašľaháme vychladnutý zhustnutý karamel.
3.
Ukladáme nasledovne: orechovú piškótu potrieme ríbezľovým džemom, natrieme polovicou plnky, priložíme druhú piškótu a natrieme druhú polovicu plnky. Nakoniec polejeme čokoládovou polevou a ozdobíme podľa fantázie. Odložíme do chladu, pokrájame horúcim nožom na rezy a podávame.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
marienka4400
29.9.2016 13:55 | |
+12 -0
Chystám sa robit tieto rezy k hodom. Môžem urobiť len 1 piskotu, tú prekrojit a mam 2 piskoty, ale polovicny rozmer? Nebude nas veľa hostí. Pýtam sa , ci aj plnku urobiť polovičnu, teda zo 150 g masla? Ďakujem za odpoveď.
Zobraz celú diskusiu
Vybrali sme pre vás
Slivky
Video: 8 liečivých benefitov, ukrytých v sladkých slivkách
Video: 8 liečivých benefitov, ukrytých v sladkých slivkách
Slivky nielenže skvelo chutia, ale sú nabité vitamínmi a minerálmi, upravujú krvný tlak, pomáhajú s trávením a majú...
Favorite popcorn
Pukance - popcorn či popsorgon
Pukance - popcorn či popsorgon
No kto by sa ešte s nimi nestretol? Popcorn - pukance, čiže kukuričná pochúťka k vínu, na chrumkanie pri dobrom filme...
Granadír
Fliačky ako základ obľúbených receptov
Fliačky ako základ obľúbených receptov
Granatiersky pochod či šunkafleky majú základ v štvorcových kúskoch cestoviny, ktorú poznáme ako fliačky.