Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Veľkonočný bochník

ingrediencie

250 ml
smotana na šľahanie
10 ks
vajce
1 liter
plnotučné mlieko
100 g
hrozienka
podľa chuti
soľ, mleté nové a čierne korenie

postup

1.
Mlieko nalejeme do hrnca a rozhabarkujeme v ňom vajcia. Podľa chuti pridáme soľ, korenie, hrozienka a za stáleho miešania privedieme do varu.
2.
Keď sa vajcia vyzrážajú, hrniec odstavíme a obsah precedíme cez gázu, ktorú zviažeme a necháme odkvapkať. Hotovú, vychladnutú hrudku môžme podávať.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Ganache
Čokoládové ganache - viac ako poleva, viac ako krém
Čokoládové ganache - viac ako poleva, viac ako krém
Ganache je niečo ako univerzálna čokoládová poleva či čokoládový krém. S ganachovými polevami či krémami sa v našich...
Medovníky bez múky
5 vylepšených receptov na zdravé medovníky
5 vylepšených receptov na zdravé medovníky
Aj zástanci zdravej výživy si môžu dopriať voňavé medovníčky. Tu je päť receptov na medovníky bez výčitiek.
Raw guľky
7 tipov na vianočné zdRAWé recepty
7 tipov na vianočné zdRAWé recepty
Vianoce nemusia byť o tonách cukru a bielej múky. Vyskúšajte naše tipy na zdravšie maškrtenie vo sviatočnom šate.