Pridať recept

Bryndzový posúch so špenátom

ingrediencie

1 kg
polohrubá múka
1 ks
vajce
500 ml
mlieko
1 KL
soľ
1 kocka
droždie
2 KL
kryštálový cukor

Plnka:

200 g
bryndza
2 ks
cibuľa
200 g
zemiak uvarený v šupke
100 g
špenát
400 ml
kyslá smotana
trochu
olej

postup

1.
Z trochy mlieka, cukru a droždia urobíme kvások. Potom kvások zmiešame s múkou. Pridáme vajce, zvyšok mlieka a soľ. Vypracujeme cesto a necháme ho vykysnúť.
 
2.
Cibuľu ošúpeme, nasekáme a speníme na oleji. Necháme vychladnúť. Zemiaky ošúpeme a prelisujeme. Pridáme bryndzu, špenát a cibuľu.
3.
Vykysnuté cesto vyvaľkáme a preložíme na plech. Na cesto natrieme plnku, na ktorú natrieme smotanu. Vložíme na 10 minút do rúry vyhriatej na 250 °C. Potom teplotu znížime na 170 °C a dopekáme 15 - 20 minút.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Letný smotanový posúch z tvarohového cesta s cuketou
Letný SMOTANOVÝ posúch s cuketou: Bez kysnutia, hotový do pár minút! Takúto dobrotu vám v žiadnej reštaurácii neurobia
Tento bleskový smotanový posúch s cuketou si jednoducho zamilujete! Stačí pár surovín a perfektný letný obed...
Fotorecept: Cesnakový posúch
TOP 3 kysnuté posúchy
Sobota je ako stvorená na prípravu bezmäsitých jedál! Čo poviete na posúchy?
Vyskúšajte tieto fantastické posúchy
Vyskúšajte tieto fantastické posúchy. Sýta a jednoduchá večera
Talianska focaccia, kapustový meteník a cesnakový posúch so slaninkou.
Cesnakové tyčinky s donair omáčkou
Báječné cesnakové tyčinky s netradičnou omáčkou zo salka: Táto kombinácia vás dostane
Ak máte chuť na niečo malé a radi experimentujete, tento recept je presne pre vás.
Najlepšie recepty na legendárny podplamenník: Úžasne mäkký aj na druhý deň, stačí pridať túto surovinu,
Najlepšie recepty na legendárny podplamenník (podpecník): Úžasne mäkký aj na druhý deň, stačí pridať túto surovinu, rodina si ho nevie vynachváliť
Výborné recepty na tradičný podplamenník, ktorý určite vyskúšajte aj v novších prevedeniach. Toto sú naše...
Rýchly chlieb z panvice
Zázračný chlieb z panvice: Krásne mäkký aj na druhý deň, stačí múka, olej a nebudete sa vedieť dojesť!
"Pane in Padella" je názov špeciality z Talianska. Je to chlieb, ktorý sa pečie na panvici namiesto v rúre. A...