Banánovo-pšenové lievance
2
porcie
40
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
1
hrnček
uvarené pšeno
2
PL
pohánková múka
podľa chuti
vlažná voda
1
ks
banán
podľa chuti
pohankový nápoj sušený
podľa chuti
škorica mletá
2
PL
slivkový lekvár
3
PL
olivový olej
postup
Ostalo mi trošku uvareného pšena.. Tak som pokombinovala pár receptov z internetu a vzišlo z toho toto... Myslím, že by to mohlo byť vhodné aj pre diabetikov a celiatikov. Chutné raňajky, ale aj dezert.
1.
K uvarenému pšenu vmiešame trošku pohánkovej múky a necháme pri izbovej teplote pár hodín nakvasiť. Cesto by malo trochu zrednúť a zosladnúť. Potom zahustíme pohánkovou múkou a primiešame popučený banán. Ak je cesto príliš husté, zriedime ho vlažnou vodou. Suroviny sú písane odhadom,približne, nemerala som ich, treba docieliť konzistenciu na dolky.
2.
Na panvici rozpálime olivový olej, lyžicou kladieme menšie kôpky a z oboch strán pomaly vyprážame.
3.
Hotové kladieme na papierovú kuchynskú utierku, aby sa odsal prebytočný tuk, ešte teplé obalíme v sušenom obilninovom mlieku (v makrobiotike sa takýmto spôsobom nahrádza práškový cukor, aj výzorovo aj chuťovo to budí dojem, že to práškový cukor naozaj je), ja som mala doma pohánkové, ale kľudne môžete použiť aj napríklad sójové, ryžové a pod a posypeme mletou škoricou... alebo do stredu dáme lyžičku slivkového lekváru bez cukru. Dobrú zdravú chuť! :)
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
dorisa
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.