Pridať recept

Marhulové mafiny s acidkom

12
porcií
45
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

120 g
maslo
160 g
práškový cukor
3 ks
vajce
4 PL
acidofilné mlieko
230 g
polohrubá múka
2 KL
kypriaci prášok do pečiva
1 hrnček
sušené marhule

postup

1.
Maslo zmiešame s práškovým cukrom do peny. Pridáme acidofilné mlieko, rozšľahané vajíčka a múku zmiešanú s kypriacim práškom do pečiva.
 
2.
Celú zmes premiešame, pridáme sušené marhule a hotovým cestom naplníme papierové košíčky na mafiny. Vložíme ich do rúry a pri teplote 180°C pečieme cca 25 minút.
3.
Upečené mafiny necháme vychladnúť a potom ich posypeme práškovým cukrom.
4.
TIP: Môžeme použiť aj čerstvé alebo zavárané ovocie, v tom prípade ho tiež primiešame až na koniec do cesta.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Muffiny
S muffinmi nikdy nie je nuda!
V jednej miske zmiešajte všetky sypké suroviny, v druhej všetky mokré suroviny, potom všetko spolu zľahka...
Jablkové muffiny
Najvoňavejšie recepty na jesenné muffiny
Jablká, hrušky, mrkva či tekvica v kombinácii s hrejivou škoricou, zázvorom, klinčekmi alebo muškátovým...
5 muffinových receptov overených časom
Vaše postupy na prírpavu tých najchtnejších maffinov, ktoré nikdy neomrzia.
Cesnakovo – šunkové rolky
Cesnakovo – šunkové rolky: Zmiznú skôr, ako stihnú vychladnúť
Kysnuté cesto potreté nátierkou z masla, čerstvej pažítky a voňavého cesnaku zrolované spolu so šunkou a syrom.
Banánový chlieb Chrissy Teigen s kúskami čokolády a kokosovými lupienkami
Chutné recepty od známych modeliek: Dnes varia a pečú Miranda Kerr, Chrissy Teigen a Kylie Jenner
Vláčne jablkové muffiny, banánový chlebík s kúskami čokolády a super rýchle ramen rezance.