Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Čokoládová torta s hruškami a orieškami

8
porcií
100
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

Cesto:

250 g
polohrubá múka
120 g
práškový cukor
1 štipka
soľ
120 g
maslo
3 ks
vajce
3 PL
mleté mandle

Plnka:

250 ml
kyslá smotana
2 PL
krupicový cukor
1 PL
hladká múka
1 balíček
vanilkový cukor
8 ks
hruška
trochu
práškový cukor
1 PL
kakao
1 hrsť
mandľové lupienky

postup

1.
V miske zmiešame múku s práškovým cukrom, maslom, štipkou soli, a jedným vajíčkom. Vypracujeme hladké cesto, ktoré vložíme na pol hodinu do chladničky. Vychladené cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske a vyložíme ním dno ale aj boky vymastenej formy. Cesto poprepichujeme vidličkou a posypeme orechmi.
2.
Hrušky ošúpeme, nadrobno pokrájame a povaríme vo vode s vanilkovým cukrom. Potom ich rozložíme na pripravené cesto.
3.
V kyslej smotane rozmiešame zvyšné vajíčka, hladkú múku, krupicový cukor a kakao. Pripravenou zmesou zalejeme hrušky vo forme, posypeme ich mandľovými lupienkami, tortu vložíme do vyhriatej rúry a pečieme pri teplote 180°C približne 40 minút.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť
Kliknutím a potvrdením zapnete upozornenia na naj recepty dňa!

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Pálivé špagety
Najlepšie omáčky na špagety
Najlepšie omáčky na špagety
Zabudnite na špagety s kečupom a syrom! Prinášame vám výber najlepších omáčok na špagety.
Zelený čaj
Video: Zelená pre zelený čaj
Video: Zelená pre zelený čaj
Pijete zelený čaj? Ako jedna z najdostupnejších superpotravín preukázateľne predlžuje život a chráni nás pred...
Grilled Juicy
Zoznámte sa s cudzími názvami steakov
Zoznámte sa s cudzími názvami steakov
Rump steak, rib eye, flank steak? Radi by ste si dopriali dobrý steak, ale netušíte čo sa skrýva za cudzími názvami?