Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Rýchla hrušková torta

8
porcií
45
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

Piškótové cesto:

4 ks
vajce
110 g
polohrubá múka
10 g
kakao
150 g
cukor
2 PL
teplá voda
1/2 KL
kypriaci prášok do pečiva

Plnka:

250 ml
smotana na šľahanie
1 balíček
stužovač šľahačky
1 balíček
vanilkový cukor
2 ks
hruška

postup

1.
Zo žĺtkov, cukru a vody vyšľaháme hustú penu. Postupne do nej primiešame múku zmiešanú s kypriacim práškom do pečiva a kakaom. Nakoniec do cesta opatrne vmiešame tuhý sneh z bielkov.
2.
Hotové cesto vylejeme do vymastenej a múkou vysypanej formy. Korpus pečieme pri teplote 180°C približne 15 minút.
3.
Medzitým si umyjeme hrušky a nakrájame ich na plátky. Smotanu vyšľaháme so stužovačom a vanilkovým cukrom na hustú šľahačku. Upečený korpus necháme vychladnúť, natrieme ho šľahačkou a ozdobíme hruškami.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť
Kliknutím a potvrdením zapnete upozornenia na naj recepty dňa!

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Fánky
Top 3 recepty na fánky
Top 3 recepty na fánky
Vyprážané, pečené či tvarohové, ale vždy plné lásky a Božej milosti.
Hamburger
Hamburger – nie úplne americká delikatesa
Hamburger – nie úplne americká delikatesa
Zatracovaný a milovaný kus mletého hovädzieho v chrumkavej žemli nemá svoje korene v USA.
Fritovanie
Ako predĺžiť životnosť oleja na vyprážanie?
Ako predĺžiť životnosť oleja na vyprážanie?
3 zásadné rady, ako správne a chutne použiť ten istý olej na fritovanie viackrát po sebe.