Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Žemľový trhanec

ingrediencie

4 ks
žemľa
1/2 liter
mlieko
50 g
hrubá múka
2 ks
vajce
40 g
cukor
trochu
soľ
30 g
hrozienka
trochu
citrónová kôra
120 g
masť
40 g
práškový cukor

postup

1.
V mlieku rozšľaháme vajcia, múku, soľ, cukor a postrúhanú citrónovú kôru. Žemle pokrájame na tenké plátky a zalejeme rozšľahaným mliekom.
2.
Masu po častiach opekáme na horúcej masti a obraciame lopatkou. Upečené plátky potrháme, zamiešame hrozienka a posypeme cukrom.
3.
Podávame s kompótom.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Základný kurací
Video: Ako pripraviť dokonalý kurací vývar
Video: Ako pripraviť dokonalý kurací vývar
Opakovanie je matka múdrosti. Preto sme tu s krátkym videom, v ktorom si zopakujeme ako pripraviť všeliek známy tiež...
Jesenný šalát
10 inšpirácií ako využiť cviklu
10 inšpirácií ako využiť cviklu
Cvikla je všestranne využiteľná zelenina, ktorá fascinuje nielen svojou úžasnou farbou ale tiež nutričným bohatstvom.
Orechová žemľovka
Milovaná žemľovka 5x inak
Milovaná žemľovka 5x inak
5 tradičných i pomerne nezvyklých receptov na prípravu sladkej klasiky, ktorá podobne ako parené buchty či šúľance...