Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Žemľový trhanec

ingrediencie

4 ks
žemľa
1/2 liter
mlieko
50 g
hrubá múka
2 ks
vajce
40 g
cukor
trochu
soľ
30 g
hrozienka
trochu
citrónová kôra
120 g
masť
40 g
práškový cukor

postup

1.
V mlieku rozšľaháme vajcia, múku, soľ, cukor a postrúhanú citrónovú kôru. Žemle pokrájame na tenké plátky a zalejeme rozšľahaným mliekom.
2.
Masu po častiach opekáme na horúcej masti a obraciame lopatkou. Upečené plátky potrháme, zamiešame hrozienka a posypeme cukrom.
3.
Podávame s kompótom.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Row of macaroons
Pestrofarebné makrónky nadchnú oči aj chuťové poháriky!
Pestrofarebné makrónky nadchnú oči aj chuťové poháriky!
Sú farebné, malé, z vonku chrumkavé, vo vnútri mäkké ako obláčik a spojené lahodným krémom. Hovorí sa, že makrónky...
Plnená kapusta
5 najobľúbenejších receptov zo sladkej kapusty
5 najobľúbenejších receptov zo sladkej kapusty
Päť inšpirácií zo sladkej kapusty, ktoré ste už určite pripravovali, pripravujete a pripravovať budete.
Pile of Delicious
TOP recepty na hriešne dobré čokoládové brownies
TOP recepty na hriešne dobré čokoládové brownies
Základom brownies je kvalitná čokoláda. Do brownies sa používa kvalitná horká čokoláda, najideálnejší obsah kakaa je...