Pridať recept

Pupáčiky (opekance)

ingrediencie

1/2 kg
hladká múka
20 g
droždie
trochu
soľ
podľa chuti
mlieko
20 g
cukor
80 g
mak
50 g
med
60 g
práškový cukor
80 g
masť

postup

1.
Do múky pridáme droždie rozmiešané s cukrom, vlažné mlieko, soľ a vypracujeme redšie cesto.
 
2.
Na teplom mieste ho necháme vykysnúť. Vykysnuté na pomúčenom lopári rozšúľame na šúľky hrubé asi na prst a z nich krájame asi 2 cm kúsky.
3.
Pokrájané kúsky uložíme na vymastený plech reznou plochou dolu a upečieme.
4.
Upečené obaríme vriacou vodou, polejeme maslom a medom a posypeme zomletým makom a cukrom.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Schnitzel
Rakúska kuchyňa
Kuchyňa našich juhozápadných susedov je vo veľkej miere ovplyvnená kuchyňami štátov, s ktorými hraničí...
Grecka kuchyna
Grécka kuchyňa
Počas leta, času čerstvej zeleniny, slnka a dovoleniek, je ideálny čas vyskúšať špeciality gréckej kuchyne...
Balkanska
Balkánska kuchyňa
Balkánska kuchyňa v sebe zahŕňa tieto kuchyne: Albánska kuchyňaKuchyňa Bosny a HercegovinyBulharská...
Albanska tarator
Albánska kuchyňa
Albánsku kuchyňu ovplyvnili najmä turecká, grécka a talianska kuchyňa. Je pre ňu charakteristické používanie...
Wuzetka
Tento recept láme rekordy: Wuzetka je lacná, moderná a pripraviť ju zvládne ktokoľvek, pečie sa 30 minút!
Báječný dezert nenáročný na suroviny a ešte jednoduchší na prípravu.
Vianočné bobáľky s makom
Presný a overený recept na bobaľky: Tradičný dezert, ktorý nesmie chýbať na našom vianočnom stole
Bobaľky, bobáľky, pupáky alebo opekance. Po dobrom vianočnom jedle si ešte nechávame miesto na jednu tradičnú...