Pridať recept

Hruškový lekvár

ingrediencie

2,5 kg
hrušky
2 ks
citrón
400 g
kryštálový cukor
2 PL
rum

postup

1.
Hrušky ošúpeme, zbavíme jadrovníkov a pokvapkáme citrónovou šťavou. Zomelieme ich na mäsovom mlynčeku alebo rozmixujeme a dáme variť.
 
2.
Keď je hmota hustá, pridáme cukor a necháme ho rozpustiť. Nakoniec do lekváru pridáme rum, premiešame ho a plníme do čistých sklenených pohárov. Tie uzatvoríme, prevrátime hore dnom a necháme vychladnúť.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Pleseň na džeme: Musíte vyhodiť celý pohár?
Pleseň na džeme: Musíte vyhodiť celý pohár? Pozor, toto by mal vedieť každý!
Z času na čas sa objavia poháre džemu s plesňou na povrchu. Mnohí ľudia odstránia pleseň na veľkej ploche...
Domáci jahodový džem: Najlepšie overené recepty a zopár užitočných rád (nielen) pre začiatočníkov
Uchovajte pravú chuť jahôd v sladkých džemoch a lekvároch, ktoré vám ju budú pripomínať až do ďalšej jahodovej sezóny.
Jahodový džem s vanilkou
Džemy, lekváre, marmelády. Poznáte ich rozdiel?
Viete aký je rozdiel medzi džemom, lekvárom a marmeládou? Takže, ten najzákladnejší rozdiel je v tom, že džem...
Slivkovy lekvar
Výborný slivkový lekvár 5x inak
Päť receptov na tradičnú dobrotu, ktorá stáročia dotvára slovenské dezerty a sladké chody.
Zaváranie
Chystáte sa zavárať? Tu je 20 tipov, o ktorých by ste mali vedieť
Zaváranie nám často zaberie aj celý deň. Pokiaľ absolvujete celú prípravu a samotné sterilizovanie, trvá to...