Dobošový rez
stredná
náročnosť
ingrediencie
CESTO
600
g
hladká múka
140
g
práškový cukor
2
ks
vajce
140
g
palmarín
200
ml
mlieko
1
ks
salajka
PLNKA
1
liter
polotučné mlieko
10
PL
hrubá múka
6
PL
kryštálový cukor
3
ks
Vanilínový cukor Dr.Oetker
200
g
horká čokoláda
2
PL
čokoládový puding Dr Oetker
350
g
maslo
1
balíček
čokoládová poleva
postup
Vhodný na akúkoľvek príležitosť
1.
Zo surovín na cesto vypracujeme hladké cesto, ktoré rozdelíme na 5 rovnakých časti, keďže potrebujeme upiecť 5 plátov cesta. Každý kus cesta rozvaľkáme a dáme na plech upiecť.
2.
Mlieko, múku, kryštálový a vanilkový cukor si dáme variť až kým nevznikne hustý puding. Ešte do horúceho pudingu vmiešame pudingový prášok a čokoládu.
3.
Až keď puding vychladne, vyšľaháme si maslo a vmiešavame ho do pudingu po častiach až nám vznikne hladký krém. Jednotlivé pláty rovnomerne natrieme plnkou a ukladáme na seba. Nezabudneme natrieť aj ten najvrchnejší plát aj keď len na tenko a polejeme ho čokoládovou polevou.
4.
Odložíme do chladničky ideálne na noc aby sa koláč dobre krájal.
Podobné recepty
VEĽKONOČNÝ ZUZKIN ŠALÁT! Návykový recept, ktorý dnes už pozná málokto, urobte odrazu dvojitú dávku na celé sviatky, je to skutočná pochúťka
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
elenkaw
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.