Pridať recept

Dobošový rez

ingrediencie

CESTO

600 g
hladká múka
140 g
práškový cukor
2 ks
vajce
140 g
palmarín
200 ml
mlieko
1 ks
salajka

PLNKA

1 liter
polotučné mlieko
10 PL
hrubá múka
6 PL
kryštálový cukor
3 ks
Vanilínový cukor Dr.Oetker
200 g
horká čokoláda
2 PL
čokoládový puding Dr Oetker
350 g
maslo
1 balíček
čokoládová poleva

postup

Vhodný na akúkoľvek príležitosť
1.
Zo surovín na cesto vypracujeme hladké cesto, ktoré rozdelíme na 5 rovnakých časti, keďže potrebujeme upiecť 5 plátov cesta. Každý kus cesta rozvaľkáme a dáme na plech upiecť.
 
2.
Mlieko, múku, kryštálový a vanilkový cukor si dáme variť až kým nevznikne hustý puding. Ešte do horúceho pudingu vmiešame pudingový prášok a čokoládu.
3.
Až keď puding vychladne, vyšľaháme si maslo a vmiešavame ho do pudingu po častiach až nám vznikne hladký krém. Jednotlivé pláty rovnomerne natrieme plnkou a ukladáme na seba. Nezabudneme natrieť aj ten najvrchnejší plát aj keď len na tenko a polejeme ho čokoládovou polevou.
4.
Odložíme do chladničky ideálne na noc aby sa koláč dobre krájal.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať