Jesenný mriežkovaný koláč lahodný
12
porcií
85
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
Cesto
350
g
špaldová múka
250
g
zmäknuté maslo
100
g
práškový cukor
1
balíček
kypriaci prášok do pečiva DrOetker s vínnym kameňom
nastrúhaná citrónová kôra
1
ks
vajce
1
PL
vanilková aróma
Plnka
400
g
slivky
250
g
polotučný tvaroh
40
g
cukor
3
PL
slivkový lekvár
1
ks
vajce
1
balíček
vanilkový cukor DrOetker
1
balíček
zlatý klas DrOetker
postup
1.
Na prípravu cesta v mise zmiešame múku s kypriacim práškom, cukrom.Pridáme maslo alebo margarín, kôru, vajce a arómu a ručne vypracujeme dohladka. Cesto odložíme asi na 30 minút do chladničky.
2.
Na prípravu náplne v mise vyšľaháme tvaroh so Zlatým klasom, cukrom,nvanilkovým cukrom a vajcom elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni dohladka.
3.
Z cesta odoberieme 1/3 a odložíme bokom. Zo zvyšku cesta na pomúčenej pracovnej ploche vyvaľkáme okrúhly plát s priemerom 30 cm a vložíme do vymastenej a múkou vysypanej formy. Cesto potrieme lekvárom, nanesieme náplň a obložíme slivkami. Z odloženého cesta vyvaľkáme plát, pomocou ostrôžky alebo ostrého noža narežeme na pruhy a na koláči vytvoríme mriežku. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
4.
Elektrická rúra: 180 °C Teplovzdušná rúra: 160 °C Plynová rúra: stupeň 3 Koláč necháme vychladnúť.
5.
TIP: Špaldovú múku môžeme nahradiť polohrubou múkou.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.