Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Jesenný mriežkovaný koláč lahodný

12
porcií
85
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

Cesto

350 g
špaldová múka
250 g
zmäknuté maslo
100 g
práškový cukor
1 balíček
kypriaci prášok do pečiva DrOetker s vínnym kameňom
nastrúhaná citrónová kôra
1 ks
vajce
1 PL
vanilková aróma

Plnka

400 g
slivky
250 g
polotučný tvaroh
40 g
cukor
3 PL
slivkový lekvár
1 ks
vajce
1 balíček
vanilkový cukor DrOetker
1 balíček
zlatý klas DrOetker

postup

1.
Na prípravu cesta v mise zmiešame múku s kypriacim práškom, cukrom.Pridáme maslo alebo margarín, kôru, vajce a arómu a ručne vypracujeme dohladka. Cesto odložíme asi na 30 minút do chladničky.
2.
Na prípravu náplne v mise vyšľaháme tvaroh so Zlatým klasom, cukrom,nvanilkovým cukrom a vajcom elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni dohladka.
3.
Z cesta odoberieme 1/3 a odložíme bokom. Zo zvyšku cesta na pomúčenej pracovnej ploche vyvaľkáme okrúhly plát s priemerom 30 cm a vložíme do vymastenej a múkou vysypanej formy. Cesto potrieme lekvárom, nanesieme náplň a obložíme slivkami. Z odloženého cesta vyvaľkáme plát, pomocou ostrôžky alebo ostrého noža narežeme na pruhy a na koláči vytvoríme mriežku. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
4.
Elektrická rúra: 180 °C Teplovzdušná rúra: 160 °C Plynová rúra: stupeň 3 Koláč necháme vychladnúť.
5.
TIP: Špaldovú múku môžeme nahradiť polohrubou múkou.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Favorite popcorn
Pukance - popcorn či popsorgon
Pukance - popcorn či popsorgon
No kto by sa ešte s nimi nestretol? Popcorn - pukance, čiže kukuričná pochúťka k vínu, na chrumkanie pri dobrom filme...
Granadír
Fliačky ako základ obľúbených receptov
Fliačky ako základ obľúbených receptov
Granatiersky pochod či šunkafleky majú základ v štvorcových kúskoch cestoviny, ktorú poznáme ako fliačky.