Pridať recept

Poľovnícky biftek

ingrediencie

600 g
sviečkovica
1 dl
olej
podľa chuti
soľ
trochu
mleté čierne korenie

Omáčka

50 g
maslo
2 PL
paradajkový pretlak
2 PL
zavárané brusnice
trochu
soľ
15 g
cukor
1 dl
červené víno

postup

1.
Odležanú sviečkovicu umyjeme, odblaníme a pokrájame na hrubé rezy. Slabo ich naklepeme, posolíme, okoreníme, sformujeme, uložíme do porcelánovej nádoby, polejeme olejom a na 5-6 h ich dáme do chladničky.
 
2.
Na rozpálenom rošte ich opekáme z každej strany asi 5-6 min, pričom ich občas potrieme výpekom alebo olejom.
3.
Omáčka: Do rajnice dáme maslo, rajčiakový pretlak, slabo podusíme, pridáme brusnice, červené víno, soľ, cukor a dobre povaríme.
4.
Bifteky uložíme na teplú misu a polejeme omáčkou. Ako prílohu podávame vyprážané zemiaky.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Anonymný nick
6.4.2018 15:49 | |
+1 -0
Dobrý deň, Chcem sa opýtať na koľko porcíí je tento recept? Ďakujem za odpoveď.