Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Kefírová buchta

6
porcií
50
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

400 g
hladká múka
200 g
práškový cukor
1 PL
jedlá sóda
100 ml
olej
500 ml
kefír
4 PL
kakao
maslo na vymastenie
múka na vysypanie plechu

Poleva

100 g
čokoláda na varenie
30 g
maslo
1 PL
rum
2 PL
olej
trochu
mandle

postup

Natrafila som naň len nedávno, no s tak vynikajúcim a vláčnym koláčikom sa musím podeliť. Pôvodný recept som upravila podľa seba.
1.
Tento koláč je veľmi výrazný, preto používame čo najkvalitnejšie kakao holandského typu.
2.
Trúbu predohrejeme na 180 °C. Vo väčšej mise zmiešame všetky sypké suroviny (múka, cukor, sóda a kakao). Potom pridáme olej a kefír a všetko dôkladne premiešame. Vznikne nám tmavá rovnorodá zmes.
3.
Cesto vylejeme do vymasteného a vysypaného plechu. Nahrnieme ho od stredu ku krajom. Pečieme ho na strednej priečke 20-30 minút (špajdľa musí byť po vybratí čistá). Na povrchu môžu vzniknúť bubliny, preto koláč po vybratí mierne zaťažíme, aby sa vyrovnal a necháme ho vychladnúť.
4.
Medzitým si pripravíme polevu. Nalámanú čokoládu roztopíme s kúskom masla vo vodnom kúpeli. Až bude čokoláda riedka, tak vmiešame olej a rum a po rozmiešaní koláč polejeme, uložíme naň mandle a necháme poriadne vychladnúť. Koláč chutí najlepšie studený. Tým, že sme do polevy pridali olej, tak sa nebude príliš lámať.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Staňte sa súčasťou Letnej párty s Miriam Kalisovou a Foodtruckom
Staňte sa súčasťou Letnej párty s Miriam Kalisovou a Foodtruckom
Po Gurmán feste Košice a Gurmán Feste Bratislava zavíta Electrolux Foodtruck opäť na Slovensko, tentokrát na súkromnú...
petržlen
Obyčajný petržlen s neobyčajnou mocou
Obyčajný petržlen s neobyčajnou mocou
Petržlen je aromatická, koreňová zelenina. Pochádza z východného Stredozemia a rozšíril sa do celého mierneho pásma...
kôpor
Kôpor
Kôpor
Kôpor je jednoročná, aromatická bylina, ktorá sa pestuje v našich záhradách väčšinou samovýsevom. Pôvod má v južnom...