Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Kefírová buchta

6
porcií
50
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

400 g
hladká múka
200 g
práškový cukor
1 PL
jedlá sóda
100 ml
olej
500 ml
kefír
4 PL
kakao
maslo na vymastenie
múka na vysypanie plechu

Poleva

100 g
čokoláda na varenie
30 g
maslo
1 PL
rum
2 PL
olej
trochu
mandle

postup

Natrafila som naň len nedávno, no s tak vynikajúcim a vláčnym koláčikom sa musím podeliť. Pôvodný recept som upravila podľa seba.
1.
Tento koláč je veľmi výrazný, preto používame čo najkvalitnejšie kakao holandského typu.
2.
Trúbu predohrejeme na 180 °C. Vo väčšej mise zmiešame všetky sypké suroviny (múka, cukor, sóda a kakao). Potom pridáme olej a kefír a všetko dôkladne premiešame. Vznikne nám tmavá rovnorodá zmes.
3.
Cesto vylejeme do vymasteného a vysypaného plechu. Nahrnieme ho od stredu ku krajom. Pečieme ho na strednej priečke 20-30 minút (špajdľa musí byť po vybratí čistá). Na povrchu môžu vzniknúť bubliny, preto koláč po vybratí mierne zaťažíme, aby sa vyrovnal a necháme ho vychladnúť.
4.
Medzitým si pripravíme polevu. Nalámanú čokoládu roztopíme s kúskom masla vo vodnom kúpeli. Až bude čokoláda riedka, tak vmiešame olej a rum a po rozmiešaní koláč polejeme, uložíme naň mandle a necháme poriadne vychladnúť. Koláč chutí najlepšie studený. Tým, že sme do polevy pridali olej, tak sa nebude príliš lámať.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
AEG
Čo dokáže para
Čo dokáže para
Lahodná zelenina, dokonalý steak, chutná ryba. Aby sa skvelé jedlo objavilo na vašom tanieri, nemusíte nevyhnutne...
jablko
(NE) obyčajné jablká!
(NE) obyčajné jablká!
Pochrumkajte si aspoň na jednom jablku denne a budete zdravý ako rybička! O tom, že ovocie a zelenina sú prospešné...
Feta cheese cubes
Kozí syr
Kozí syr
V dobe našich dedov bolo kozie mlieko a syr bežnou vecou a produktom. Dnes je tomu naopak, kozie mlieko a výrobky...