Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Baranie steaky s bylinkovým maslom

ingrediencie

600 g
baranie mäso zo stehna
podľa chuti
soľ
podľa chuti
mleté čierne korenie
podľa chuti
cesnak
1 dl
olej

Bylinkové maslo

80 g
maslo
20 g
kaparové korenie
1 ks
cibuľa
podľa chuti
nasekaná petržlenová vňať
trochu
soľ
1/4 ks
citrón

postup

1.
Baranie stehno odžilkujeme, nakrájame na 75 g rezne, naklepeme, sformujeme do okrúhla, posolíme, okoreníme, natrieme rozotretým cesnakom, dáme do porcelánovej misy, potrieme olejom a odložíme na 10 h do chladničky.
2.
Potom opekáme na zohriatom rošte z každej strany asi 6-8 min. a občas potrieme výpekom alebo olejom.
3.
Opečené steaky uložíme na teplú misu a na steaky dáme kúsok bylinkového masla.
4.
Bylinkové maslo: K vymiešanému maslu pridáme pokrájanú cibuľu, soľ, kaparové korenie, posekanú petržlenovú vňať a citrónovú šťavu.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť
Kliknutím a potvrdením zapnete upozornenia na naj recepty dňa!

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Grilled Juicy
Zoznámte sa s cudzími názvami steakov
Zoznámte sa s cudzími názvami steakov
Rump steak, rib eye, flank steak? Radi by ste si dopriali dobrý steak, ale netušíte čo sa skrýva za cudzími názvami?
Langoš
Top 5 receptov na langoše
Top 5 receptov na langoše
Jeden z najstarších fastfoodov v piatich najobľúbenejších variáciách.
Nakupovanie
5x rýchla, chutná a lacná večera
5x rýchla, chutná a lacná večera
Keď nemáte čas na prípravu večere – sú tu expresné jedlá, ktoré si obľúbi celá rodina.