Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Grilážová pena

ingrediencie

2 dl
šľahačka
100 g
kryštálový cukor
50 g
orechy
10 g
želatína

postup

1.
Do rajnice dáme cukor a za stáleho miešania ho upražíme do červena. Potom pridáme postrúhané orechy a všetko zamiešame.
2.
Zmes nalejeme na plech potretý maslom a rozotrieme natenko. Vychladnutú griláž váľkom nadrobno roztlčieme.
3.
Schladenú smotanu ušľaháme, primiešame rozdrvenú griláž a želatínu rozpustenú vo vlažnej vode.
4.
Penu dáme pláteného vrecúška s ozdobnou rúrkou a nastriekame do pohárov. Dáme na chladné miesto a podávame s piškótami.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vianočné inšpirácie
Vianočné inšpirácie
Vybrali sme pre vás
Fotorecept:
Dajte druhú šancu jedlu zo školskej jedálne!
Dajte druhú šancu jedlu zo školskej jedálne!
Mnohí z nás si nesú doslova traumu, blok, zo školskej jedálne a niektoré jedlá nedajú do úst už len z princípu. Verte,...
polievka z kyslej
Sýte polievky z kyslej kapusty nahradia aj hlavné jedlo
Sýte polievky z kyslej kapusty nahradia aj hlavné jedlo
Z kvasenej kapusty väčšina z nás robieva iba tradičnú kapustnicu. Vyskúšajte aj mrkvovú, či fazuľovú :) Z tradičných...
Getting ready for
Opečiatkujte si sušienky a vyčarte deťom úsmev na tvári!
Opečiatkujte si sušienky a vyčarte deťom úsmev na tvári!
Zapájate deti do práce v kuchyni? Varenie s deťmi patrí k novodobým trendom a na trhu je k dispozícii množstvo...