Grilážová pena
nízka
náročnosť
ingrediencie
100
g
kryštálový cukor
50
g
orechy
2
dl
šľahačka
10
g
želatína
postup
1.
Do panvice dáme cukor a za stáleho miešania ho upražíme do červena. Potom pridáme postrúhané orechy a všetko zamiešame.
2.
Zmes nalejeme na plech potretý maslom a rozotrieme natenko. Vychladnutú griláž váľkom nadrobno roztlčieme.
3.
Schladenú smotanu ušľaháme, primiešame rozdrvenú griláž a želatínu rozpustenú vo vlažnej vode.
4.
Penu dáme pláteného vrecúška s ozdobnou rúrkou a nastriekame do pohárov. Dáme na chladné miesto, podávame s piškótami.
Podobné recepty
Pripravte si GRANADÍR alebo granadiersky pochod: Recept na najlepší piatkový obed - takto už nebude nikdy suchý
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.