Pridať recept

Losos s cestovinou v petržlenovej omáčke

Losos s cestovinou v petržlenovej omáčke
Zdroj: dreamstime
4
porcie
45
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

1 ks
citrón
2 PL
slnečnicový olej
400 ml
zeleninový vývar
1 KL
cukor
1 štipka
soľ
300 g
špagety
300 g
filé z lososa
1 štipka
biele mleté korenie
4 PL
posekaná petržlenová vňať

postup

1.
Citrón umyjeme a kôru postrúhame na tenké prúžky. Lyžicu oleja rozpálime, vložíme doň prúžky citrónovej kôry a dusíme 4 minúty.
 
2.
Zalejeme zeleninovým vývarom, pridáme cukor a soľ.
3.
Cestovinu vyvaríme v dostatočnom množstve slanej vody. Cibuľu ošúpeme a posekáme najemno. Filé z lososa pokrájame na väčšie kusy, osolíme, okoreníme mletým bielym korením a pokvapkáme citrónovou šťavou.
4.
Na panvici rozpálime lyžicu oleja, vložíme doň cibuľu a podusíme. Pridáme lososa, ktorého opražíme zo všetkých strán. Lososa zalejeme citrónovým vývarom.
5.
Nakoniec pridáme posekanú zelenú petržlenovú vňať. Uvarenú cestovinu zlejeme, necháme odkvapkať a premiešame s omáčkou. Pridáme lososa a podávame.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať