Pridať recept

Kura Phuket

ingrediencie

500 g
kuracie prsia bez kože
150 g
čínske rezance
1 ks
žltá paprika
1 ks
červená paprika
1 ks
stonkový zeler
30 g
nakladané bambusové výhonky
štipiek
mletý koriander
štipiek
chinese five spice zmes čínskeho korenia
trochu
sójová omáčka
1 konzerva
kokosové mlieko
1 ks
limetka
trochu
čínska kapusta

postup

Chlapská thajskom inšpirovaná rýchlovka s nádychom exotiky, keď máte náladu na trochu iné chute.
1.
Kuracie prsia nakrájame na rezančeky, alebo jednoducho malé kúsky. Osolíme a nakoreníme čiernym korením, koriandrom a chinese five spice (dá sa kúpiť v istých britských potravinách v nákupných centrách, tam kde majú hlavne oblečenie :))
 
2.
Čínske rezance zalejeme na chvílku vriacou vodou, po 2-3 minútach zlejeme vodu. Hodíme ich na wok s rozpáleným olejom a poopekáme. Postupne pridáme trošku sójovej omáčky, nech chytia farbu. Hotové rezance dáme bokom.
3.
Teraz do woku dáme na tenké pásiky nakrájanú papriku, zeler, čínsku kapustu, výhonky a samozrejme mäso. Poriadne poopekáme. Zmes pustí šťavu. Do tej pridáme malú konzervu kokosového mlieka a štavu z limetky. Ešte trochu necháme povariť a následne pridáme do woku už hotové rezance. Premiešame a hotovo :)
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať