Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Šišky

ingrediencie

1/2 kg
polohrubá múka
20 g
droždie
trochu
soľ
trochu
mlieko
2 ks
vaječný žĺtok
50 g
maslo
trochu
citrónová kôra
40 g
cukor
1 PL
rum
120 g
marhuľový lekvár
40 g
vanilkový cukor
300 g
masť na vyprážanie

postup

1.
Múku zohrejeme na teplom mieste. Potom do nej postrúhame citrónovú kôru, pridáme droždie rozmiešané vo vlažnom mlieku a rozpustené maslo, v ktorom sme rozšľahali žĺtky, cukor, soľ a rum. Cesto dobre vypracujeme a necháme na teplom mieste vykysnúť.
2.
Vykysnuté cesto na pomúčenom lopári zľahka vyvaľkáme a okrúhlou formičkou z polovice cesta vypichujeme krúžky. Na druhej polovici cesta označíme krúžky, do stredu ktorých dáme lekvár. Prikryjeme vypichnutými krúžkami, dookola cesto stlačíme a formičkou vypichujeme šišky.
3.
Naplnené zakryjeme obrusom a necháme ešte na teplom mieste nakysnúť. Vyprážame ich v horúcej masti a potom posypeme vanilkovým cukrom.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť
Kliknutím a potvrdením zapnete upozornenia na naj recepty dňa!

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Hamburger
Hamburger – nie úplne americká delikatesa
Hamburger – nie úplne americká delikatesa
Zatracovaný a milovaný kus mletého hovädzieho v chrumkavej žemli nemá svoje korene v USA.
Fritovanie
Ako predĺžiť životnosť oleja na vyprážanie?
Ako predĺžiť životnosť oleja na vyprážanie?
3 zásadné rady, ako správne a chutne použiť ten istý olej na fritovanie viackrát po sebe.
Raňajky v pohári
Raňajky bez výhovoriek! Tieto raňajky zaručene stihnete
Raňajky bez výhovoriek! Tieto raňajky zaručene stihnete
Raňajky, ktoré si pripravíte večer pred spaním, budú ráno vašou zdravou a chutnou odmenou.