Pridať recept

Fánky

ingrediencie

300 g
polohrubá múka
20 g
droždie
50 g
margarín
2 ks
vaječný žĺtok
30 g
cukor
1 PL
rum
podľa chuti
kyslá smotana
trochu
soľ
300 g
masť na vyprážanie
podľa chuti
vanilkový cukor

postup

1.
Droždie zmiešame s cukrom, pridáme múku, žĺtky, soľ, rum, margarín, podľa potreby smotany a vypracujeme tuhšie cesto, ktoré necháme asi pol hodiny stáť.
 
2.
Potom ho na pomúčenom lopári vyvaľkáme asi na 1/2 cm. Ostrôžkou ho pokrájame na rovnaké obdĺžniky, ktoré v strede priečne narežeme.
3.
Jeden koniec pretiahneme cez otvor a vyprážame v horúcej masti. Vypražené posypeme vanilkovým cukrom.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Jemné ako obláčik a bez pripálenia! Túto surovinu pridajte do oleja a šišky sa vám už nikdy nepripália
Jemné ako obláčik a bez pripálenia! Túto surovinu pridajte do oleja a šišky sa vám už nikdy nepripália
Ako vyprážať šišky aby neboli surové, pripálené a vyšli vždy dokonale? Do oleja pridajte túto surovinu!
Už ani omrvinka nazmar! Čo robiť so starými šiškami? Budú chutiť lepšie ako čerstvé!
Už ani omrvinka nazmar! Čo robiť so starými šiškami? Budú chutiť lepšie ako čerstvé
Šišky chutia najlepšie čerstvé, ale čo ak sme ich pripravili veľa a nestihli sa spotrebovať? Máme riešenie!
Rezance s makom
Popolcová streda: Fašiangy končia a začína pôst. Tušíte, prečo sa kedysi jedli bezmäsité jedlá? Zvyky a tradície približuje etnologička (rozhovor)
Končia sa bujaré oslavy a začína sa obdobie veľkého kresťanského pôstu. Mastné jedlá vystriedajú...
Čo môžete jesť na Popolcovú stredu? Pozrite si naše recepty
Čo môžete jesť na Popolcovú stredu? Pozrite si naše recepty
Popolcová streda tento rok pripadá na 14. februára. Ako ste si určite všimli, je to deň svätého Valentína. V...
Huspenina
Sviatočná veľkonočná HUSPENINA: Toto je najväčšia prírodná zásobáreň kolagénu a perfektná pochúťka! Viete, ako ju pripraviť?
Milovaná i zatracovaná huspenina, ale u nás tento rok rozhodne chýbať nebude. Ak ste sa ju rozhodli vyskúšať aj...