Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Fánky

ingrediencie

300 g
polohrubá múka
20 g
droždie
50 g
margarín
2 ks
vaječný žĺtok
30 g
cukor
1 PL
rum
podľa chuti
kyslá smotana
trochu
soľ
300 g
masť na vyprážanie
podľa chuti
vanilkový cukor

postup

1.
Droždie zmiešame s cukrom, pridáme múku, žĺtky, soľ, rum, margarín, podľa potreby smotany a vypracujeme tuhšie cesto, ktoré necháme asi pol hodiny stáť.
2.
Potom ho na pomúčenom lopári vyvaľkáme asi na 1/2 cm. Ostrôžkou ho pokrájame na rovnaké obdĺžniky, ktoré v strede priečne narežeme.
3.
Jeden koniec pretiahneme cez otvor a vyprážame v horúcej masti. Vypražené posypeme vanilkovým cukrom.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť
Kliknutím a potvrdením zapnete upozornenia na naj recepty dňa!

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Grilled Juicy
Zoznámte sa s cudzími názvami steakov
Zoznámte sa s cudzími názvami steakov
Rump steak, rib eye, flank steak? Radi by ste si dopriali dobrý steak, ale netušíte čo sa skrýva za cudzími názvami?
Langoš
Top 5 receptov na langoše
Top 5 receptov na langoše
Jeden z najstarších fastfoodov v piatich najobľúbenejších variáciách.
Nakupovanie
5x rýchla, chutná a lacná večera
5x rýchla, chutná a lacná večera
Keď nemáte čas na prípravu večere – sú tu expresné jedlá, ktoré si obľúbi celá rodina.