Pridať recept

Polenta s paradajkami a čerstvými bylinkami

Polenta s paradajkami a čerstvými bylinkami
Zdroj: dreamstime

ingrediencie

250 g
polenta
10 g
maslo
1 hrsť
cherry paradajky
2 PL
čerstvé bylinky
1 štipka
soľ
1 štipka
mleté čierne korenie
trochu
olivový olej

postup

1.
Polentu uvaríme podľa návodu na obale a ešte do nej pridáme maslo. Horúcu ju vylejeme na plech vymastený olivovým olejom.
 
2.
Polentu necháme vychladnúť, poukladáme na ňu rozkrojené cherry paradajky, bylinky a strúhaný parmezán. Posypeme ju soľou, korením a vložíme piecť do vyhriatej rúry. Pečieme pri teplote 200°C približne 15 minút.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
polenta
Polenta
Polenta predstavuje jedno zo základných jedál v Taliansku, ktoré je vnímané ako kukuričná kaša. Polentu...
Henrietin tip na teplú večeru: Slaný zeleninový koláčik
Slané zeleninové koláče  a posúchy máme u nás radi. Je to fajn jedlo, ktoré zasýti a pekne farebne...
Aj Adele miluje tento slaný koláč od Jamieho Olivera
Aj Adele miluje tento slaný koláč od Jamieho Olivera: Vyskúšajte fantastický a zdravý Fish Pie
Kúsky lososa, hrášok, špenát a feta zapečené pod perinkou z chrumkavých zemiakov.
Quiche so slaninou
Quiche si vás získa
Koláč nemusí byť iba sladký. Quiche je slaný koláč, ktorý pochádza pôvodne z Nemecka. V súčasnej dobe je...
Fotorecept: Hubník - hubový koláč
3 skvelé recepty na voňavé hubové koláče
Boli ste na hubách? A už ste prejedený hubovej polievky, či vysmážaných bedlí? Upečte si chutný hubový koláč.
polenta
Polenta - tradičné talianske jedlo
Polenta je kukuričná kaša v talianskom pojatí. Patrí medzi tradičné talianske jedlá tak isto ako pizza či...