Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Jablkový závin s makom a višňami

12
porcií
35
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

1 ks
vyvaľkané lístkové cesto hotové
4 ks
jablká
340 g
višne zavárané odkôstkované
1 ks
vanilkový struk-dužina
1/4 ČL
škorica mletá
1,5 dl
mlieko
4 PL
mak
1 ČL
maslo
cukor práškový do maku a na posypanie
vajce na potretie

postup

Je sezóna jabĺk, dobre padne aj jablkový závin s makom. Tento je vylepšený o višne, ktoré mu dodajú osviežujúcu chuť.

1.

Jablká umyjeme, ošúpeme, nastrúhame, trochu vyžmýkame, pridáme dužinu z vanilkového struku a škoricu a necháme krátko odstáť. Mak zomelieme.

2.

Z mlieka, zomletého maku, cukru podľa chuti a masla pripravíme plnku, ktorú necháme v hrnci za stáleho miešania zovrieť, potom vychladíme.

3.

Cesto rozprestrieme aj s papierom na pečenie, po celom navrstvíme jablká, na ne rozotrieme makovú plnku a naukladáme višne. Zvinieme do rolády, kraje zahneme a závin aj s papierom na pečenie preložíme na plech. Potrieme rozšľahaným vajcom a popicháme vidličkou.

4.

Vložíme do vyhriatej rúry a pečieme pri teplote 220 °C asi 15-20 minút do zlatista. Potom koláč necháme vychladnúť a môžeme posypať práškovým cukrom, pokrájame a servírujeme. Dobrú chuť!

Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Osie hniezda
Najlepšie recepty na voňavé osie hniezda
Najlepšie recepty na voňavé osie hniezda
Pripravte si tieto zakrútené dobroty z kysnutého cesta. Sú ako stvorené na raňajky a deťom do školy na desiatu...
Slovak christmas
Video: Kapustnica ako lusk
Video: Kapustnica ako lusk
Sviatočná polievka číslo jeden. Ako na dobrú kapustnicu?
Bulgur
Bulgur - prečo ho jesť a ako si ho chutne pripraviť?
Bulgur - prečo ho jesť a ako si ho chutne pripraviť?
Vlákninou a minerálmi nabitá príloha, ktorú si mnohí mýlia s kuskusom. Bulgur je však oveľa chutnejší.