Pridať recept

Šafránová ryža s hubami

ingrediencie

150 g
ryža na rizoto
400 ml
mäsový vývar
1 štipka
šafrán
20 g
parmezán
2 PL
cesnakový olej
60 g
čedar
4 PL
maslo
1 ks
cibuľa
150 g
čerstvé šampiňóny
1 štipka
soľ
1 štipka
mleté čierne korenie
1 hrsť
petržlenová vňať

postup

1.
V hrnci na polovici rozpáleného masla opražíme nadrobno nakrájanú cibuľu. Pridáme premytú ryžu, šafrán, zalejeme ju polovicou vývaru a na miernom ohni za občasného premiešania varíme.
 
2.
Na zvyšnom masle opražíme nadrobno nakrájané šampiňóny. Pridáme ich k ryži, prilejeme zvyšný vývar a za stáleho miešania dusíme domäkka.
3.
Nakoniec do ryže pridáme strúhaný syr, dochutíme ho soľou, korením, cesnakovým olejom a nasekanou petržlenovou vňaťou.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Krémové mrkvové rizoto s parmezánom
Stačí 5 surovín: Bleskové rizoto, ktoré zvládne aj úplný začiatočník
Dokonalé krémové rizoto máte hotové do pár minút. Na jeho prípravu vám stačí iba 5 surovín, ktoré máte zaručene doma.
Ľahké a delikátne rizoto bez mäsa: 7x inak
Ľahké a delikátne rizoto bez mäsa: 7x inak
Aj bez mäska vykúzlite vynikajúce rizoto!
Ako správne na talianske rizoto?
Viete čo je nočná mora milovníkov talianskej gastronómie? Keď im do rizota pridáte šľahačkovú smotanu...
Aj vy oplachujete ryžu? Je to správne? Odpoveď je jednoznačná
Aj vy oplachujete ryžu? Je to správne? Odpoveď je jednoznačná, toto by mal vedieť každý!
Mala by sa ryža pred varením preplachovať? Ako a prečo? Poznáme odpoveď!
Delikátne rizoto: Overený recept na pravé talianske rizoto
Delikátne rizoto: Overený recept na pravé talianske rizoto plus nápady, ako ho ozvláštniť
Uvarte si s nami skutočnú delikatesu, ktorá bude hotová do pol hodiny. Tu je osvedčený recept užitočné rady,...