Pridať recept

Pirohy s hubovou plnkou

4
porcie
40
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

450 g
zemiaky uvarené v šupke
1 štipka
soľ
1 ks
žĺtok
trochu
múka
200 g
hríby
1 hrsť
pažitka
2 ks
cibuľa
trochu
nasekaná petržlenová vňať
trochu
maslo

postup

1.
Uvarené zemiaky necháme vychladnúť, potom ich ošúpeme, pomelieme na mäsom mlynčeku alebo nastrúhame. Dve lyžice zemiakov si odložíme, zvyšné zmiešame so žĺtkom, soľou, múkou a vypracujeme husté cesto.
 
2.
Rozvaľkáme ho na pomúčenej doske a povykrajujeme z neho kolieska o priemere cca 6 cm.
3.
Hríby pokrájame na menšie kúsky a opečieme ich v panvici na rozpálenom masle. Dochutíme ich soľou, primiešame k nim odložené zemiaky a nasekanú pažítku. Zmes necháme vychladnúť.
4.
Kolieska plníme do polovičky pripravenou plnkou. Potom ich prikryjeme druhou časťou cesta, pritlačíme k sebe a okraje popritláčame vidličkou. Hodíme ich do vriacej osolenej vody a uvaríme. Keď sú pirohy uvarené vyplávajú na povrch.
5.
Cibuľu nadrobno nakrájame, posypeme múkou a opražíme v panvici na rozpálenom masle alebo oleji do chrumkava. Pirohy podávame s opečenou cibuľkou a nasekanou vňaťou.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Tradičné slané jedlá zo zemiakového cesta
Lokše, knedličky, perky či gruľlovníky Milujeme všetci!
TOP 5 receptov na tradičné i menej tradičné PIROHY
Slováci milujú pirohy a v každom regióne ich volajú i pripravujú inak.
To naj z tradičnej slovenskej kuchyne: Pirohy
Pirohy v rôznych obdobách sú charakteristické pre viacero krajín sveta. U nás sa pripravujú so slanými alebo...
Pirohy áno, ale tatarčané? Kedysi jedlo chudobných, dnes už ich robí málokto! Bohatá plnka a cesto jemné ako
Pirohy áno, ale tatarčané? Kedysi jedlo chudobných, dnes už ich robí málokto! Bohatá plnka a cesto jemné ako vatička. Ak ich raz vyskúšate, iné robiť nebudete
Jemné cesto, bohatá plnka a chuť perfektná. Do cesta nejde vajce, ale tajomstvo spočíva v inej surovine, toto je ona!
TOP
Sladké pirohy s čučoriedkami
Žiadne vajce, žiadne zemiaky a pirohy mäkké ako vatička! Toto sú najlepšie pirohy na svete, iné už nerobím, dnes so sladkými plnkami
Sladký obed aj dezert v jednom! Úžasne jemné a mäkké sladké pirohy tak, ako ich máme najradšej.
Už ste pirohy niekedy vyprážali? Neviem vysvetliť, aké dobré sú tieto vyprážané pirohy, celkom z iného sveta
Už ste pirohy niekedy vyprážali? Neviem vysvetliť, aké dobré sú tieto vyprážané pirohy, celkom z iného sveta a absolútne fantastické
Bryndzové pirohy sú fantastické, ale tieto sú oveľa chutnejšie! Zvonka krásne chrumkavé, vo vnútri úžasne...