Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Fotorecept: Makový perník s banánom

ingrediencie

2 ks
vajce
200 g
mletý mak
200 g
špaldová hladká múka
5 PL
med
1 ks
citrón
1 ks
kypriaci prášok do perníka
1 KL
perníkové korenie
400 ml
sójové mlieko
200 ml
slivkový lekvár na potretie
2 ks
banán
100 g
horká čokoláda na poliatie
1 PL
kokosový olej

postup

1.
V miske zmiešame múku s práškom do perníka, mletým makom, nastrúhanou kôrou z citróna a perníkovým korením.
2.
K sypkým surovinám pridáme vajcia, tekutý med, sójové mlieko a šťavu z citróna.
3.
Všetko spolu ručne premiešame a vylejeme na malý štvorcový alebo okrúhly plech.
5.
Po upečení vrchnú časť koláča trochu zrežeme a zarovnáme, aby sa nám lepšie natieral lekvár.
7.
Banán nakrájame na kolieska a poukladáme vedľa seba na koláč.
8.
Nakoniec koláč polejeme roztopenou horkou čokoládou zmiešanou s kokosovým olejom. Koláč necháme v chladničke ideálne celú noc, aby čokoláda stuhla a chute sa spojili. Dobrú chuť!
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
zajačikova torta
Video: Zajačikova torta bez špeciálnej formy
Video: Zajačikova torta bez špeciálnej formy
Veľká noc už klope na dvere. Príbytky zdobia veľkonočné dekorácie a je na čase zahájiť aj veľkonočné pečenie. Okrem...
veľkonočné vajíčka
Video: Ako vyrobiť čokoládové veľkonočné vajíčka
Video: Ako vyrobiť čokoládové veľkonočné vajíčka
Nastávajúca Veľká noc nám kladie otázku, akú výslužku prichystať pre veľkonočných šibačov? V obchodoch je množstvo...
Piškótové vajíčka
Video: Ako vyrobiť farebné piškótové vajíčka v škrupinke
Video: Ako vyrobiť farebné piškótové vajíčka v škrupinke
Veľkonočné pečenie je v plnom prúde. Zunovali sa vám tradičné dobroty a chceli by ste vyskúšať niečo nové, niečo...