Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Fotorecept: Makový perník s banánom

ingrediencie

2 ks
vajce
200 g
mletý mak
200 g
špaldová hladká múka
5 PL
med
1 ks
citrón
1 ks
kypriaci prášok do perníka
1 KL
perníkové korenie
400 ml
sójové mlieko
200 ml
slivkový lekvár na potretie
2 ks
banán
100 g
horká čokoláda na poliatie
1 PL
kokosový olej

postup

1.
V miske zmiešame múku s práškom do perníka, mletým makom, nastrúhanou kôrou z citróna a perníkovým korením.
2.
K sypkým surovinám pridáme vajcia, tekutý med, sójové mlieko a šťavu z citróna.
3.
Všetko spolu ručne premiešame a vylejeme na malý štvorcový alebo okrúhly plech.
5.
Po upečení vrchnú časť koláča trochu zrežeme a zarovnáme, aby sa nám lepšie natieral lekvár.
7.
Banán nakrájame na kolieska a poukladáme vedľa seba na koláč.
8.
Nakoniec koláč polejeme roztopenou horkou čokoládou zmiešanou s kokosovým olejom. Koláč necháme v chladničke ideálne celú noc, aby čokoláda stuhla a chute sa spojili. Dobrú chuť!
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Pfannkuchen
11 dokonalých receptov na slané palacinky
11 dokonalých receptov na slané palacinky
Palacinky nemusia byť iba sladké. Naplniť ich môžte špenátom, šunkou, syrom, mäsom, hubami. Presvedčte sa s nami.
Shortbread
Došiel Vám papier na pečenie a vy neviete čím ho nahradiť?
Došiel Vám papier na pečenie a vy neviete čím ho nahradiť?
Slivkové buchty, jablková štrúdľa, bábovka, muffiny alebo klasika v podobe ovocnej bublaniny? Všetky tieto sladké...
Fotorecept:
Objavte bezmäsité variácie tatárskeho bifteku
Objavte bezmäsité variácie tatárskeho bifteku
O tom, že kreativita kuchárov nepozná hranice svedčí aj fakt, že dnes si môžete dopriať tatarák z lososa, tuniaka,...