Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Fotorecept: Kari polievka zo stonkového zeleru

ingrediencie

1 KL
kokosový olej
500 g
stonkový zeler
1 ks
cibuľa
3 strúčiky
cesnak
1 liter
voda
1 ks
bujón slepačí
1 KL
kari
1/2 KL
soľ
1/2 KL
mleté čierne korenie
bambusové výhonky na ozdobu
čierny sezam na ozdobu

postup

1.
Zeler nakrájame na 1 cm kocky a spolu s nakrájaným cesnakom a cibuľou ho cca 10 min. smažíme na kokosovom oleji.
2.
Po 10-tich minútach pridáme k zeleru kari, soľ a čierne mleté korenie. Necháme ešte 5 minút smažiť a potom všetko zalejeme litrom vriacej vody, do ktorej pridáme bujón.
3.
Polievku varíme cca 20 minút, pokým nebude zeler celkom mäkký. Potom polievku prelejeme do vysokej misky a ponorným mixérom ju rozmixujeme dohladka.
4.
Polievku podávame s osmaženými bambusovými výhonkami. Dobrú chuť!
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
opal8
7.12.2014 23:04 | |
+1 -1
zeler je zdravý, že? ja ho nemám rada, ale naša králička ho milovala a potom tak pekne voňala -))) tento recept vyzerá ale dobre - takže ho skúsim, možno tu svoju nevôľu k zeleru prekonám...
Zobraz celú diskusiu
Vybrali sme pre vás
Kiwi smoothie
Posilnite si svoj imunitný systém s kiwi!
Posilnite si svoj imunitný systém s kiwi!
Chlpaté plody kiwi nie sú na prvý pohľad práve najvábnejšie z ovocia, no pod šupkou sa ukrýva oveľa viac ako si...
Fotorecept: Čokomafiny s pitahayou
Pitahaya - dračie ovocie
Pitahaya - dračie ovocie
Pitahaya je plod kaktusu - lahodné ovocie, ktorý chuťou pripomína kiwi. Pôvod má v Strednej Amerike. Pestuje sa aj...
Crème brûlée
Créme brulée - francúzska špecialita, ktorú si zamilujete
Créme brulée - francúzska špecialita, ktorú si zamilujete
Créme brulée je typická francúzska špecialita. Tento lahodný vanilkový múčnik Créme brulée sa najčastejšie vyslovuje...