Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Fotorecept: Kari polievka zo stonkového zeleru

ingrediencie

1 KL
kokosový olej
500 g
stonkový zeler
1 ks
cibuľa
3 strúčiky
cesnak
1 liter
voda
1 ks
bujón slepačí
1 KL
kari
1/2 KL
soľ
1/2 KL
mleté čierne korenie
bambusové výhonky na ozdobu
čierny sezam na ozdobu

postup

1.
Zeler nakrájame na 1 cm kocky a spolu s nakrájaným cesnakom a cibuľou ho cca 10 min. smažíme na kokosovom oleji.
2.
Po 10-tich minútach pridáme k zeleru kari, soľ a čierne mleté korenie. Necháme ešte 5 minút smažiť a potom všetko zalejeme litrom vriacej vody, do ktorej pridáme bujón.
3.
Polievku varíme cca 20 minút, pokým nebude zeler celkom mäkký. Potom polievku prelejeme do vysokej misky a ponorným mixérom ju rozmixujeme dohladka.
4.
Polievku podávame s osmaženými bambusovými výhonkami. Dobrú chuť!
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
opal8
7.12.2014 23:04 | |
+1 -2
zeler je zdravý, že? ja ho nemám rada, ale naša králička ho milovala a potom tak pekne voňala -))) tento recept vyzerá ale dobre - takže ho skúsim, možno tu svoju nevôľu k zeleru prekonám...
Zobraz celú diskusiu
Vybrali sme pre vás
Pfannkuchen
11 dokonalých receptov na slané palacinky
11 dokonalých receptov na slané palacinky
Palacinky nemusia byť iba sladké. Naplniť ich môžte špenátom, šunkou, syrom, mäsom, hubami. Presvedčte sa s nami.
Shortbread
Došiel Vám papier na pečenie a vy neviete čím ho nahradiť?
Došiel Vám papier na pečenie a vy neviete čím ho nahradiť?
Slivkové buchty, jablková štrúdľa, bábovka, muffiny alebo klasika v podobe ovocnej bublaniny? Všetky tieto sladké...
Fotorecept:
Objavte bezmäsité variácie tatárskeho bifteku
Objavte bezmäsité variácie tatárskeho bifteku
O tom, že kreativita kuchárov nepozná hranice svedčí aj fakt, že dnes si môžete dopriať tatarák z lososa, tuniaka,...