Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Fotorecept: Tekvicovo-pohánková kaša sladená sušenými figami

ingrediencie

150 g
pohánka
100 g
figy sušené
2 dl
teplá voda
1 ks
malá tekvica hokkaido
1 PL
perníkové korenie

postup

2.
Tekvicu poriadne umyjeme, rozrežeme na polovicu a jadierka vydlabeme. Nakrájame ju na mesiačiky, rozložíme na plech vystlaný pečiacim papierom a pečieme pri teplote 200 stupňov 20 minút.
3.
Medzitým si uvaríme pohánku, ktorú predtým prepláchneme horúcou vodou. Dáme ju variť do 400 ml vody. Privedieme k varu, povaríme 3 minúty, potom ju prikryjeme a necháme dôjsť 20 minút.
4.
Sušené figy dáme do vysokého mixéra, prilejeme vodu v ktorej sme ich namáčali a spolu s upečenou tekvicou ich rozmixujeme. Nemusíme mixovať úplne dohladka, kúsky tekvice a fíg vôbec nevadia.
5.
Rozmixovanú tekvicovo-figovú zmes pridáme k uvarenej pohánke.
6.
Obe zmesi spolu premiešame a dáme na 2 hodiny vychladiť, alebo podávame ešte teplé. Dobrú chuť!
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Kiwi smoothie
Posilnite si svoj imunitný systém s kiwi!
Posilnite si svoj imunitný systém s kiwi!
Chlpaté plody kiwi nie sú na prvý pohľad práve najvábnejšie z ovocia, no pod šupkou sa ukrýva oveľa viac ako si...
Fotorecept: Čokomafiny s pitahayou
Pitahaya - dračie ovocie
Pitahaya - dračie ovocie
Pitahaya je plod kaktusu - lahodné ovocie, ktorý chuťou pripomína kiwi. Pôvod má v Strednej Amerike. Pestuje sa aj...
Crème brûlée
Créme brulée - francúzska špecialita, ktorú si zamilujete
Créme brulée - francúzska špecialita, ktorú si zamilujete
Créme brulée je typická francúzska špecialita. Tento lahodný vanilkový múčnik Créme brulée sa najčastejšie vyslovuje...