Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Fotorecept: Tekvicovo-pohánková kaša sladená sušenými figami

ingrediencie

150 g
pohánka
100 g
figy sušené
2 dl
teplá voda
1 ks
malá tekvica hokkaido
1 PL
perníkové korenie

postup

2.
Tekvicu poriadne umyjeme, rozrežeme na polovicu a jadierka vydlabeme. Nakrájame ju na mesiačiky, rozložíme na plech vystlaný pečiacim papierom a pečieme pri teplote 200 stupňov 20 minút.
3.
Medzitým si uvaríme pohánku, ktorú predtým prepláchneme horúcou vodou. Dáme ju variť do 400 ml vody. Privedieme k varu, povaríme 3 minúty, potom ju prikryjeme a necháme dôjsť 20 minút.
4.
Sušené figy dáme do vysokého mixéra, prilejeme vodu v ktorej sme ich namáčali a spolu s upečenou tekvicou ich rozmixujeme. Nemusíme mixovať úplne dohladka, kúsky tekvice a fíg vôbec nevadia.
5.
Rozmixovanú tekvicovo-figovú zmes pridáme k uvarenej pohánke.
6.
Obe zmesi spolu premiešame a dáme na 2 hodiny vychladiť, alebo podávame ešte teplé. Dobrú chuť!
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Pfannkuchen
11 dokonalých receptov na slané palacinky
11 dokonalých receptov na slané palacinky
Palacinky nemusia byť iba sladké. Naplniť ich môžte špenátom, šunkou, syrom, mäsom, hubami. Presvedčte sa s nami.
Shortbread
Došiel Vám papier na pečenie a vy neviete čím ho nahradiť?
Došiel Vám papier na pečenie a vy neviete čím ho nahradiť?
Slivkové buchty, jablková štrúdľa, bábovka, muffiny alebo klasika v podobe ovocnej bublaniny? Všetky tieto sladké...
Fotorecept:
Objavte bezmäsité variácie tatárskeho bifteku
Objavte bezmäsité variácie tatárskeho bifteku
O tom, že kreativita kuchárov nepozná hranice svedčí aj fakt, že dnes si môžete dopriať tatarák z lososa, tuniaka,...