Pridať recept

Kysnutý makový závin

ingrediencie

1/4 kg
polohrubá múka
15 g
droždie
30 g
cukor
30 g
margarín
1 ks
vaječný žĺtok
trochu
soľ
trochu
mlieko

Plnka

180 g
mak
150 g
práškový cukor
1 dl
voda
hrnčekov
citrónová kôra

postup

1.
Do múky pridáme droždie zmiešané s cukrom, žĺtok, soľ a podľa potreby vlažné mlieko. Vypracujeme cesto, ktoré necháme vykysnúť.
 
2.
Vykysnuté na pomúčenom lopári vyvaľkáme na hrúbku asi 1 cm a potrieme plnkou.
3.
Stočíme, položíme na vymastený plech, potrieme maslom a necháme ešte nakysnúť a upečieme.
4.
Plnka: Cukor zalejeme vodou a dáme variť. Do vriaceho pridáme zomletý mak, postrúhanú citrónovú kôru, dobre premiešame a podusíme do zhustnutia.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Čerešňové mini štrúdle
Máte doma lístkové cesto? Pripravte si tieto bleskové MINI ŠTRÚDLE plnené čerešňami a čokoládou, hotové za 15 minút!
Priniesli ste si domov prvé čerešne a v chladničke máte lístkové cesto? Plán je jasný!
Jablková štrúdľa
Najlepšie recepty na voňavé mäkké záviny a štrúdle: Takto vám NIKDY nepraskne a plnka nevytečie, tieto finty si zapíšte!
Hľadáte inšpiráciu, čo dnes upiecť ale zákusky vás už omrzeli? Upečte si voňavý závin či štrúdľu!...
Kysnuté rožteky bez plnky
Fantastické kysnuté rožteky: Sú také dobré, že nepotrebujú žiadnu plnku
Pripravte si tieto vynikajúce sladké rožky k rannej či poobedňajšej káve.
Makový zákusok
Najlepšie makové zákusky
Mak je vzácny artikel a my Stredoeurópania máme to šťastie, že si ho môžeme dopriavať bez obmedzení. Preto sa...
Valašský frgál
Vyskúšajte frgál: Okrem povestnej slivovice pripravujú na Valašsku aj tento tradičný koláč
Valašský frgál poteší všetkých milovníkov kysnutého cesta a sladkých plniek.
Trojkráľový koláč
Ospevuje ho celá rodina: Trojkráľový koláč, kto nájde TOTO, bude celý rok zdravý a spokojný! Chutí fantasticky a má naozaj málo kalórií
Sviatočné obdobie s množstvom pokušení bohatých na tuk a cukor je za nami. Teraz nás ešte čaká ďalšia...